Erasmus Universiteit creëert nieuwe kansen voor gevluchte studenten en wetenschappers

Aandachtige studenten_S_Blanchard

Verheugend nieuws: voor gevluchte studenten en wetenschappers creëert de Erasmus Universiteit ook in de komende jaren goede studie- en werkmogelijkheden, zodat hun talenten tot bloei komen en van betekenis worden in en voor de regio Rotterdam. De resultaten van de afgelopen jaren laten een positief beeld zien en daarom is de samenwerking met het UAF verlengd voor een periode van drie jaar.   

De samenwerking is erop gericht om de instroom van gevluchte studenten in het hoger onderwijs te stimuleren en met gerichte begeleiding studiesucces mogelijk maken. Daarnaast bieden de EUR en het UAF gevluchte wetenschappers mogelijkheden om aansluiting te vinden bij de Nederlandse wetenschap. Gevluchte professionals die hier (nog) niet aan de slag komen krijgen de kans om werkervaring op te doen in banen die aansluiten bij hun kennis en ervaring.  

Het onderwijs en de begeleiding die daarbij hoort worden verzorgd door de EUR. Het UAF deelt kennis en ervaring wanneer daar behoefte aan is, vanuit jarenlange ervaring met de begeleiding van gevluchte studenten en wetenschappers. Ook biedt het UAF zo nodig financiële steun, aanvullend op bestaande voorzieningen van de overheid. Met de gemeente Rotterdam zijn afspraken gemaakt over studeren naast een uitkering, omdat onderwijs een belangrijke sleutel is voor duurzame arbeidsparticipatie. 

 

Voorbereidend Jaar wegens succes verlengd 

In de afgelopen jaren bereikten de EUR en het UAF samen al mooie resultaten. Sinds 2017 biedt de EUR een voorbereidend lesprogramma aan voor gevluchte studenten, het Voorbereidend Jaar Erasmus. Hieraan nemen jaarlijks maximaal achttien cursisten deel. Zij maken in dat studiejaar kennis met het Nederlandse onderwijssysteem en bereiden zich voor op de start van hun opleiding en hun verdere studieloopbaan. De resultaten van dit programma laten een positief beeld zien en daarom krijgt het initiatief een vervolg.  

Hafsa, 21 jaar

Turkije

‘Ik leef mijn droom. De EUR is een prestigieuze universiteit wereldwijd.'

Hafsa

Misschien vind je dit ook interessant

Het UAF helpen kan op veel manieren

Dankzij de betrokkenheid en steun van 27.000 gevers kunnen wij jaarlijks bijna vierduizend vluchtelingen begeleiden bij studie en werk. Help jij ook mee? 

Het laatste nieuws in je inbox?

Ruim 16.000 mensen gingen je voor! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke zes weken het laatste nieuws en inspirerende verhalen van gevluchte studenten en professionals. Zo ben je altijd als eerste op de hoogte!

Hidden
Optin nieuwsbrief

Deel dit artikel via:

WhatsApp
LinkedIn
Facebook
X