Welkom bij het UAF
Wij zijn een onafhankelijke stichting die de belangen behartigt van gevluchte studenten en professionals. Op slimme en effectieve manieren bieden we vluchtelingen kansen om zich verder te kunnen ontwikkelen op het gebied van studie en werk. We helpen ze op weg met advies, begeleiding, financiële steun en door de inzet van ons netwerk.
Maak kennis met het UAF
De oudste vluchtelingenorganisatie van Nederland
Het begon in 1948, toen een studentenopstand in Praag hard werd neergeslagen. Vijftig Tsjechische studenten en docenten vluchtten naar Nederland.
Op initiatief van de Nederlandse universiteiten kregen zij de kans om hun studie en werk in Nederland voort te zetten. Dat was het begin van het Universitair Asiel Fonds, het UAF.
Onze missie en visie
We zijn ervan overtuigd dat íedereen die zijn kennis kan benutten, betekenisvol is in Nederland. Dáárom maken we ons daar sterk voor. Met onze kennis en ervaring adviseren en verbinden we vluchtelingen, onderwijsinstellingen, (lokale) overheden en werkgevers.
Wat is het verschil tussen bij elkaar komen en samen vérder gaan? Gevluchte studenten lieten veel achter, maar namen hun kennis mee. Als déze kennis in Nederland de ruimte krijgt, gaat er een wereld aan mogelijkheden open. Een wereld waarin de gevluchte student of professional opnieuw betekenisvol is.
Dat gaat niet zomaar. De kennis die vluchtelingen meebrengen, moet worden gezíen. Ontdekt. Ontwikkeld. Vertaald en toegepast. Als een geheimtaal die wordt ontcijferd door vluchteling en Nederland samen. Hoe? Dat weten wij.
Zo werken wij
Wij zetten ons in voor de belangen van gevluchte studenten en professionals in Nederland. Samen met onderwijsinstellingen, werkgevers en gemeenten creëren we kansen op het gebied van studie en werk.
We delen actief onze kennis en ervaring, stimuleren regionale samenwerking en ontwikkelen nieuwe, slimme routes naar de arbeidsmarkt in sectoren waar baankansen liggen (o.a. zorg, techniek, onderwijs).
Voor gevluchte studenten en professionals bieden we modulaire begeleiding en financiële steun aan. Deze is aanvullend op bestaande voorzieningen. Zo bieden we precies de ondersteuning aan waar behoefte aan is.
We doen het niet alleen
Als stichting zijn we afhankelijk van donateurs, bedrijven, onderwijsinstellingen, de Nationale Postcode Loterij, het ministerie van OCW, fondsen, stichtingen, verenigingen, serviceclubs en vrijwilligers We werken samen met zo’n 140 werkgevers, ruim 40 gemeenten en álle hoger onderwijsinstellingen. We delen onze kennis en ervaring en bedenken samen innovatieve routes naar werk. Doe je ook mee? Ontdek hier hoe je kunt helpen en welke mogelijkheden we bieden om samen te werken.
Dit levert ons werk op
Jaarlijks begeleiden we gemiddeld 3.200 gevluchte studenten en professionals die samen ruim 4.000 begeleidingsmodules volgen
Een bevlogen groep professionals
Bij het UAF werkt een diverse club professionals: talentvol en ervaren mensen met verschillende culturele achtergronden. Eén ding hebben we gemeen: we werken met heel ons hart aan het creëren van kansen voor gevluchte studenten en professionals. Die kansen hebben we zelf immers ook gehad. Wil je bij ons werken?
De organisatie
Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF heeft een directeur-bestuurder die leiding geeft aan de organisatie en een Raad van Toezicht die toezicht houdt. Mirjam Huisman is directeur-bestuurder van het UAF. Maarten van Beek is voorzitter van de Raad van Toezicht.
Klik op de button hieronder voor meer informatie over de organisatie, de Raad van Toezicht, Comité van aanbeveling en statuten en reglementen.
We zijn een erkend goed doel
We hebben een ANBI-status en zijn een door het CBF erkend goed doel. Bekijk hier ons erkenningsrapport. In ons beleggingsstatuut staat beschreven wat het UAF doet met financiële middelen die niet direct nodig zijn voor de uitvoering van het beleid. Op grond van dit statuut beleggen wij alléén substantiële, niet begrote inkomsten. Daarnaast hebben we een integriteits- en gedragscode die onderdeel uitmaakt van ons integriteitsbeleid .
Mis helemaal niets, schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Ruim 16.000 mensen gingen je voor!
Wat kan je elke zes weken in je mailbox verwachten?
- Persoonlijke en inspirerende verhalen van gemotiveerde vluchtelingen
- Wat het UAF doet en onze mooie samenwerkingen met o.a. NS, Heijmans, L’Oreal en veel meer
- Tips hoe jij je steentje kan bijdragen
- Het laatste nieuws
- Aankondiging van onze evenementen