Steun ons werk met een nalatenschap

Kennis en talent komen tot bloei met uw nalatenschap

Nalaten is een van de vormen waarmee u het UAF kunt steunen. Een bijzondere vorm, omdat u iets achterlaat wat nog jarenlang impact heeft op het leven van veel gevluchte studenten en professionals. Met uw nalatenschap, hoe groot of klein ook, maakt u het verschil. 

Nalaten aan het goede doel

Met een nalatenschap kunt u na overlijden belastingvrij schenken aan een goed doel. Denkt u erover om het UAF op te nemen in uw testament? Dit werkt vaak op dezelfde manier als het nalaten aan familieleden of andere personen die dichtbij u staan. 

Wilt u meer weten over de mogelijkheden om het UAF in uw testament op te nemen? Vraag gratis de brochure over nalaten aan en maak kennis met onze adviseurs. Zij nemen graag de mogelijkheden met u door.

Koppel divers
Mentorkoppel Aylin en Arvin

Waarom het UAF opnemen in uw testament?

  • Met een nalatenschap draagt u iets bij, ook als u er zelf niet meer bent. Door het UAF op te nemen in uw testament draagt u later bij aan de ontwikkeling van kennis en talent van gevluchte studenten en professionals.
  • U laat iets duurzaams achter en geeft uw idealen door aan toekomstige generaties.
  • Uw nalatenschap komt volledig ten goede aan het UAF en er is geen erfbelasting verschuldigd

Veelgestelde vragen

Door een goed doel of meerdere goede doelen op te nemen in uw testament kunt u uw idealen laten voortleven. Oftewel, schenken via uw testament aan datgene wat u belangrijk vindt en waar u vanuit uw hart graag aan wilt bijdragen. Een ander belangrijk voordeel is dat een goed doel geen erfbelasting betaalt, mits deze in bezit is van een ANBI-status. Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF is in het bezit van een ANBI-status.

Jazeker. U beslist zelf welk bedrag u wilt nalaten aan een goed doel. Het UAF is blij met iedere nalatenschap. Want groot of klein, allemaal dragen ze bij aan datgene waar het UAF aan werkt. 

Een legaat is een bepaling in uw testament die aangeeft dat u een vastgesteld geldbedrag of een bepaald goed (bijvoorbeeld een huis) nalaat aan een door u gekozen persoon of organisatie. U kunt bijvoorbeeld uw familie tot erfgenaam benoemen en daarnaast een bepaald bedrag als legaat schenken aan Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF.

Een erfstelling is een deel (percentage) van uw bezit dat door middel van uw testament aan de erfgenamen wordt toebedeeld. Als u het UAF tot (mede)erfgenaam benoemt, betekent dit dat het UAF in aanmerking komt voor (een deel van) uw erfenis. Als alle rechten van anderen (legaten, boedelkosten en overige schulden) van de totale nalatenschap zijn afgetrokken, krijgen de erfgenamen hun deel.

Het is belangrijk om uw wensen met uw dierbaren open en eerlijk te bespreken zodat zij geïnformeerd zijn en later niet voor mogelijke verrassingen komen te staan. Ook kan het voor uzelf prettig zijn om uw wensen voor later te delen en hierover met anderen van gedachten te wisselen. 

U kunt uw testament op elk gewenst moment bij de notaris laten wijzigen. Het voorgaande testament komt dan te vervallen. 

Jazeker, neem vrijblijvend contact op met onze adviseurs. Zij helpen u graag verder per mail nalatenschap@uaf.nl of per telefoon 030 – 252 08 35

Vraag de brochure aan

Vraag via het formulier de informatieve en inspirerende brochure over nalaten aan het UAF. 

In deze brochure leest u:  

  • De vijf stappen naar een nalatenschap
  • Wat het UAF met de verkrijgingen uit nalatenschappen allemaal kan doen
  • Waarom anderen kiezen voor nalaten aan het UAF

Wilt u vrijblijvend persoonlijk contact?​

Denkt u erover om het UAF in uw testament op te nemen? En heeft u vragen over hoe u dat moet regelen?

Neem vrijblijvend contact op met onze adviseurs. Zij helpen u graag verder per mail nalatenschap@uaf.nl of per telefoon 030 – 252 08 35 / 06 26 15 26 26

Wendy Heezen
Wendy Diks-Heezen
UAF_Machteld
Machteld van Muiswinkel

Uw nalatenschap is in goede handen

We zijn in het bezit van een erkenningspaspoort van het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF). Het betekent dat uw nalatenschap bij ons in goede handen is. 

Bekijk ons rapport hier.