Als mentor kun je een wereld van verschil maken

Mentoring door vrijwilligers is vaak een waardevolle aanvulling op de professionele begeleiding die het UAF biedt. Als mentor ben je een klankbord, een goede bekende bij wie een student of professional terecht kan met vragen. Bijvoorbeeld over het onderwijssysteem, het voorbereiden van een studieopdracht of omgangsvormen op de werkvloer. 

UAF_soheil_steffi_sblanchard

Wat houdt het in? 

Het vertrekpunt is de behoefte van de mentee (student of professional). Samen bepalen jullie hoe jullie het traject invullen. Jullie werken met elkaar samen op basis van gelijkwaardigheid. 

Als mentor help je een gevluchte student of professional op weg:  

  • Met het leren van de taal 
  • Tijdens een studie 
  • Bij de start van zijn of haar carrière 

 

Jouw begeleiding is aanvullend op de programma’s die een gevluchte student of professional volgt. Je hebt dan ook een andere rol dan de werkgever, het taalinstituut of een docent. 

Wat verwachten we van een mentor?

Je hebt tenminste twee jaar ervaring met studeren of werken in Nederland. Als je een medisch beroep uitoefent met een BIG-registratie, dan kun je ook mentor worden. Graag zelfs. 

Dit verwachten we van jou: 

  • Je legt makkelijk contact 
  • Je hebt interesse in andere culturen 
  • Je spreekt goed Nederlands 
  • Je bent minimaal vier uur per maand beschikbaar voor je mentee 
Mentor koppel

Heb je interesse?

Aanmelden kan via het formulier hieronder. Daarna ontvang je een uitnodiging voor een (online) informatiebijeenkomst. Ben je daarna nog steeds enthousiast, dan nemen we je op in ons mentorenbestand.  

Gewoonlijk duurt het enkele maanden voordat er een goede ‘match’ tot stand komt. In de tussentijd houden wij je op de hoogte via onze mentorennieuwsbrief. 

Wil je met je bedrijf mentoring aanbieden?

Dat kan! Lees de mogelijkheden hier Bedrijven en fondsen.

Ja, ik meld mij aan als mentor!