Op weg naar werk

Je wilt jouw kennis en ervaring laten zien aan Nederland. Het UAF helpt met jarenlange ervaring vluchtelingen op weg om een baan, stageplek of werkervaringsplek te vinden waarin zij succesvol kunnen zijn. Want solliciteren in Nederland gaat meestal net wat anders dan je gewend bent.

Wat kan ik verwachten?

Voorbereiden op de Nederlandse arbeidsmarkt

Om een stageplek, baan of werkervaringsplek te vinden is het belangrijk dat je jezelf goed presenteert. Denk bijvoorbeeld aan een goed cv, een overtuigende motivatiebrief en een LinkedInprofiel. Wij geven jou daar tips en adviezen over. Ook bereiden we samen jouw sollicitatiegesprekken voor. Daarnaast leer je gesprekstechnieken en de Nederlandse gebruiken en gewoontes op de arbeidsmarkt. Elke week delen we vacatures met je van werkgevers uit ons netwerk.

Norhan Alsheikh UAF Award

Individuele begeleiding

Vind je het moeilijk om zelf een stageplek, baan of werkervaringsplek te vinden? Wij kunnen jou daarbij begeleiden. In een gesprek bekijken we wat jij precies nodig hebt om een passende werkplek te vinden in Nederland. Bijvoorbeeld een extra taalcursus, hulp bij het vinden van vacatures en netwerkvaardigheden. Samen met jou kijken we naar jouw mogelijkheden en kansen. We hebben contacten met veel werkgevers. Ons netwerk kun je gebruiken om verder te bouwen aan jouw toekomst. Een mentor kan jou ook weg helpen.

Kansen op de arbeidsmarkt

Wil je weten wat jouw kansen zijn op een baan in Nederland? Of wil je misschien overstappen naar een andere sector? Wij geven vluchtelingen advies over de Nederlandse arbeidsmarkt. We helpen je bij je keuze voor een opleiding en vertellen je wat de kansen zijn op een baan. Wat past bij jou? Waar wil jij in groeien? Waar maak je de beste kans? Jouw trajectbegeleider bespreekt de mogelijkheden met je.

Loopbaanbegeleiding vluchtelingen

Ben jij begonnen bij een Nederlandse werkgever en moet je wennen aan de Nederlandse werkcultuur? Dan kunnen we jou ondersteunen met tips. Samen kijken we naar wat jij nodig hebt om succesvol te zijn en jezelf verder te ontwikkelen. Denk bijvoorbeeld aan professionele vaardigheden voor op de werkvloer. Ook kunnen we jou bijvoorbeeld uitleg geven over wat een proefperiode inhoudt, wat een ontwikkelgesprek is en hoe een beoordelingsgesprek gaat.

‘Het UAF is voor mij het leven en de toekomst'

Eyad: ‘Ik moedig iedereen aan om te gaan werken’

Syrië

In Syrië werkte Eyad (33) als engineer bij o.a. het ministerie van Economische Zaken. Eenmaal in Nederland was het moeilijk om werk te vinden. Via het UAF kwam hij in contact met NS. Daar kreeg hij de kans om werkervaring op te doen. Dat deed hij met grote inzet en met succes, want nu werkt hij als maintenance engineer bij NS.

Wat zijn de vergoedingen?

Wij betalen jouw eventuele reiskosten. Voor onze ondersteuning hoef je niks te betalen. 

Wat zijn de aanmeldvoorwaarden?

Je moet aan onze algemene minimale voorwaarden voldoen, zie hieronder. Daarnaast moet jouw Nederlands op B2-niveau zijn. Heb je dit taalniveau nog niet? Lees dan verder wat we voor jou kunnen doen.

Wat zijn de aanmeldvoorwaarden voor UAF?

Je moet minimaal aan deze voorwaarden voldoen: 

  • Je hebt een Nederlandse verblijfsvergunning op basis van asiel* of hebt deze gehad. 
  • Je taalniveau Nederlands is B2-niveau. Heb je dit taalniveau nog niet? Lees dan verderwat we voor jou kunnen doen. 
  • Je hebt in je land van herkomst een vooropleiding gevolgd tot Bachelor niveau. Heb je interesse in een baan of leerwerktraject op mbo-niveau? Dan kan 10 of 11 jaar vooronderwijs of havo 3-niveau ook voldoende zijn.  

*Je kunt zonder verblijfsvergunning geen steun van het UAF krijgen om direct aan het werk te gaan. 

 

Extra voorwaarden

Afhankelijk van de ondersteuning die je van ons krijgt, zijn er nog extra voorwaarden. Wil jij weten hoe we jou precies kunnen ondersteunen en welk voorwaarden er gelden? Ga dan naar hoe kunnen we je helpen? voor meer informatie. 

Voor alleen financiële ondersteuning van het UAF moet je een bewijs van inschrijving en een bewijs van toelating voor een opleiding hebben. Als je al cliënt van het UAF bent geweest, kijken we of je al een lening bij het UAF hebt.

Misschien ook interessant:

Aanmelden & advies

Heb je een vraag aan ons? Vul dan het contactformulier in. We nemen dan binnen vier werkdagen contact met je op. 

Voordat we jou aanmelden bij het UAF, nemen we eerst contact met je op om te bespreken wat jouw hulpvraag is en hoe we jou daar precies bij kunnen ondersteunen.

Spreek je liever met iemand aan de telefoon? Bel dan naar: 030 – 252 08 35.