Start leerwerktraject NT2 docent

Groep deelnemers leerwerktraject NT2 docent

Deze week ging het nieuwe leerwerktraject NT2 docent van start. TopTaal zette dit traject samen met de Fontys Hogeschool lerarenopleiding en het UAF op voor statushouders met een onderwijsachtergrond, die opgeleid worden tot docent NT2 (Nederlands als tweede taal).

Gezamenlijk zagen we een kans in het grote aantal statushouders dat in het onderwijs wil werken, en tegelijkertijd de enorme tekorten in het onderwijs. Daarnaast kennen statushouders de uitdagingen van de Nederlandse taal goed, omdat zij zelf ook de taal hebben geleerd.

Uit meer dan 130 aanmeldingen werden zestien enthousiaste deelnemers geselecteerd voor dit traject. Naast lessen bij Fontys Hogeschool en een stage bij TopTaal, krijgen zij in dit traject extra taalondersteuning en tijd.

Geschikte deelnemers krijgen, na het behalen van hun diploma, een vaste baan als NT2 docent aangeboden. Zo kunnen zij hun kennis en talenten weer inzetten in het onderwijs, om andere statushouders op weg te helpen bij hun volgende stappen in Nederland! 

Misschien vind je dit ook interessant

Het UAF helpen kan op veel manieren

Dankzij de betrokkenheid en steun van 27.000 gevers kunnen wij jaarlijks duizenden vluchtelingen begeleiden bij studie en werk. Help jij ook mee? 

Het laatste nieuws in je inbox?

Ruim 16.000 mensen gingen je voor! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke zes weken het laatste nieuws en inspirerende verhalen van gevluchte studenten en professionals. Zo ben je altijd als eerste op de hoogte!

Hidden
Optin nieuwsbrief

Deel dit artikel via:

WhatsApp
LinkedIn
Facebook
X