Directeur-bestuurder Fatimazhra Belhirch kondigt vertrek UAF aan

Fatimazhra Belhirch

De thematiek rondom vluchtelingen is de afgelopen jaren sterk veranderd en staat onder druk. Dat vraagt om een flexibele en wendbare organisatie. Fatimazhra Belhirch heeft het UAF de afgelopen jaren met visie, energie en doorzettingsvermogen opnieuw positie gegeven. Onder haar leiding heeft onder andere de strategische herijking: ‘terug naar de kern’ plaatsgevonden.  

Zelf zegt Fatimazhra Belhirch: “Met het begin van dit nieuwe jaar start een nieuw hoofdstuk voor het UAF. Het afgelopen jaar hebben wij stil gestaan bij UAF 75 jaar en zijn we gekomen tot een nieuwe strategie om zo het UAF toekomstbestendig te maken, zodat we ook de komende jaren er kunnen zijn voor de vluchtelingen die ons nodig hebben. Juist in deze politiek onzekere tijden waarin ook onze samenleving verandert, zijn wij als UAF hard nodig om vluchtelingen een stem te geven en hun belangen te behartigen. Het UAF is een bijzondere organisatie met een rijke historie en sterke wortels in studie en onderwijs. Terwijl ik mijn rol als directeur neerleg, wil ik mijn zeer bevlogen team en medewerkers, de Raad van Toezicht, en de betrokken partners en donateurs bedanken voor de steun, samenwerking en het vertrouwen in het UAF en mij. We hebben veel mensen kunnen begeleiden om hier in Nederland een waardig bestaan op te bouwen en hun talenten, kennis en ambities weer te laten bloeien en in te zetten. Daar ben ik heel trots op! De implementatie van de nieuwe koers zal de komende jaren verder uitgewerkt worden. Het is aan mijn opvolger om hier invulling aan te geven.” 

Maarten van Beek, voorzitter van de Raad van Toezicht zegt: “Fatimazhra heeft met hart en ziel de afgelopen twee jaar met visie, kennis en in verbinding met verschillende stakeholders het UAF – samen met het team – opnieuw gepositioneerd. Er is een nieuwe strategie ontwikkeld waarbij onderwijs centraal staat en onze focus heeft. We zijn er trots op dat onze organisatie al 75 jaar een belangrijke rol vervult voor duizenden vluchtelingen die hier een bestaan opbouwen en zal dit de komende jaren blijven doen. Helaas is het nog steeds nodig. Namens iedereen betrokken bij het UAF zijn wij Fatimazhra zeer erkentelijk en dank ik Fatimazhra voor haar inzet en wens haar alle goeds voor de toekomst.”

De Raad van Toezicht heeft Karen Strengers gevraagd de rol van directeur-bestuurder tijdelijk op zich te nemen. Fatimazhra zal per 15 februari a.s. terugtreden als directeur-bestuurder en zal tot 1 april ondersteunen bij een soepele overdracht. Executive search bureau De Vroedt & Thierry is gestart met het zoeken van een nieuwe directeur-bestuurder voor het UAF. 

 

Misschien vind je dit ook interessant

Het UAF helpen kan op veel manieren

Dankzij de betrokkenheid en steun van 27.000 gevers kunnen wij jaarlijks duizenden vluchtelingen begeleiden bij studie en werk. Help jij ook mee? 

Het laatste nieuws in je inbox?

Ruim 16.000 mensen gingen je voor! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke zes weken het laatste nieuws en inspirerende verhalen van gevluchte studenten en professionals. Zo ben je altijd als eerste op de hoogte!

Hidden
Optin nieuwsbrief

Deel dit artikel via:

WhatsApp
LinkedIn
Facebook
X