Nieuwe opleidingsplekken voor kappers in Amersfoort en Amsterdam

In maart start in twee steden een nieuwe groep met de speciale kappersopleiding voor statushouders. Sinds 2017 leidt het UAF, samen met de Nederlandse Kappersakademie en L’Oréal, statushouders op tot allround hairstylist. In maart 2020 gaan er weer twee nieuwe groepen statushouders starten met deze eenjarige avondopleiding. De opleiding wordt aangeboden in Amersfoort en in Amsterdam. Belangstellenden kunnen zich vanaf nu aanmelden.

Het traject

De kappersbranche wil vluchtelingen die aanleg hebben voor het kappersvak een kans bieden op een opleiding en werk. Daarom ontwikkelden de samenwerkingspartners een verkorte opleiding tot allround hairstylist.

De avondopleiding tot allround hairstylist duurt in totaal één jaar en bestaat uit twee delen: Hairstylist I en Hairstylist II. Naast de theorie- en praktijklessen oefenen de deelnemers de vaktaal en het omgaan met klanten. Tijdens de opleiding lopen de deelnemers  ook stage zodat zij direct praktijkervaring opdoen. Wie het traject succesvol doorloopt, heeft zicht op een diploma Hairstylist II en krijgt na het behalen van het diploma begeleiding naar een baan in de kapperswereld.

Locaties

In Amsterdam is er plek voor een groep van tien statushouders. Voor dit traject werken we ook nauw samen met de gemeente Amsterdam. De opleiding  start op 9 maart 2020 en vindt plaats op maandag en woensdag van 19:00 tot 22:00 uur. In Amersfoort is er ook plek voor een groep van tien statushouders. Dit traject start op 10 maart 2020 en vindt iedere dinsdag- en donderdagavond plaats van 19:00 tot 22:00 uur.

Meer informatie en aanmelden

De opleidingen zijn bestemd voor statushouders met een passie voor het kappersvak (ervaring is niet vereist), die Nederlands spreken op niveau B1 en die in Nederland aan het werk willen als kapper. Kandidaten kunnen zich aanmelden bij het UAF via mbo@uaf.nl of telefonisch via 030-2520835.

Financiering

De kapperstrajecten worden financieel mogelijk gemaakt door: Nederlandse Kappersakademie, L’Oréal, Gemeente Amsterdam, Instituut Gak, Stichting Ribbink van den Hoek, ING Foundation en het UAF.

Misschien vind je dit ook interessant

Het UAF helpen kan op veel manieren

Dankzij de betrokkenheid en steun van 27.000 gevers kunnen wij jaarlijks bijna vierduizend vluchtelingen begeleiden bij studie en werk. Help jij ook mee? 

Het laatste nieuws in je inbox?

Ruim 16.000 mensen gingen je voor! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke zes weken het laatste nieuws en inspirerende verhalen van gevluchte studenten en professionals. Zo ben je altijd als eerste op de hoogte!

Hidden
Optin nieuwsbrief

Deel dit artikel via:

WhatsApp
LinkedIn
Facebook
X