Nieuw: UAF Podcast met verhalen van betekenis

Rozi Mirzaie

Luisteraars opgelet: wij introduceren de UAF Podcast. Interviews met gevluchte studenten en professionals die door het UAF zijn begeleid. Zij vertellen openhartig over de passie voor hun vakgebied, de moeilijke omstandigheden waarmee ze te maken hadden en hoe zij deze hebben overwonnen. En ja, soms moet de luisteraar óók wat moeite doen, want Nederlands is niet hun moedertaal. Onze tip: luister naar wat ze te zeggen hebben. Het zijn verhalen van betekenis.

 

De eerste serie podcasts bestaat uit vijf afleveringen die voor je klaarstaan op uaf.nl/podcast. Volg de podcast op Soundcloud of Spotify om de afleveringen uit het eerste seizoen te beluisteren. In de allereerste aflevering spreken we met kapster Rozi, die regelmatig op de Nederlandse televisie te zien was.

Waarom mocht deze kapster geen mannen knippen?

Achter een dik gordijn knipte Rozi vrouwen in haar eigen, kleine kapsalon. Maar nooit kon ze werkelijk zichzelf zijn onder het Iraanse regime. Ze besloot zich te bekeren tot het christendom en toen zat er maar één ding op: vluchten. Zij kwam in de Betuwe terecht, haalde haar kappersdiploma en opent binnenkort haar eigen, gedroomde kapsalon, voor vrouwen én mannen.

 

Fotografie: Suzanne Blanchard

Misschien vind je dit ook interessant

Het UAF helpen kan op veel manieren

Dankzij de betrokkenheid en steun van 27.000 gevers kunnen wij jaarlijks bijna vierduizend vluchtelingen begeleiden bij studie en werk. Help jij ook mee? 

Het laatste nieuws in je inbox?

Ruim 16.000 mensen gingen je voor! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke zes weken het laatste nieuws en inspirerende verhalen van gevluchte studenten en professionals. Zo ben je altijd als eerste op de hoogte!

Hidden
Optin nieuwsbrief

Deel dit artikel via:

WhatsApp
LinkedIn
Facebook
X