Meer tijd voor inburgering

Goed nieuws voor inburgeringsplichtigen: vanaf 15 juni worden de inburgeringsexamens hervat (als het coronavirus onder controle blijft). Omdat de achterstanden bij de examinering groot zijn, zal niet iedereen voor de start van het studiejaar examen kunnen doen. Het UAF heeft zich er samen met het onderwijsveld sterk voor gemaakt dat inburgeraars die door de coronamaatregelen vertraging hebben opgelopen voldoende tijd krijgen om aan de ingangseisen voor vervolgonderwijs te voldoen. De minister van Onderwijs heeft bevestigd dat zij hier tot 1 januari 2021 de tijd voor krijgen.

Omdat het inburgeringsonderwijs deels online is gegeven en deels heeft stilgelegen probeert het UAF te bewerkstelligen dat in de zomer bijspijkerprogramma’s worden aangeboden.

Misschien vind je dit ook interessant

Het UAF helpen kan op veel manieren

Dankzij de betrokkenheid en steun van 27.000 gevers kunnen wij jaarlijks duizenden vluchtelingen begeleiden bij studie en werk. Help jij ook mee? 

Het laatste nieuws in je inbox?

Ruim 16.000 mensen gingen je voor! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke zes weken het laatste nieuws en inspirerende verhalen van gevluchte studenten en professionals. Zo ben je altijd als eerste op de hoogte!

Hidden
Optin nieuwsbrief

Deel dit artikel via:

WhatsApp
LinkedIn
Facebook
X