<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=543988056270869&ev=PageView&noscript=1"/> Feiten en cijfers - UAF

Enkele hoogtepunten uit 2019

Er deden 1.550 vluchtelingen een beroep op het UAF voor ondersteuning. We konden 1.143 aanvragen honoreren, bijna honderd meer dan een jaar eerder. Deze studenten en professionals gingen van start met een modulair begeleidingstraject dat aansluit bij hun onderwijs- of werkplannen.

De succesvolle leerwerktrajecten die we samen met bedrijven en onderwijsinstellingen ontwikkelden op mbo- en hbo/wo-niveau kregen een vervolg. Er gingen nieuwe groepen ingenieurs, technisch tekenaars, docenten, monteurs en kappers van start, in alle delen van het land. Over twee jaar hebben zij een erkend diploma én werkervaring op de Nederlandse arbeidsmarkt.

Bekijk hier het jaarverslag van 2019 .

Wens kwam uit

Een lang gekoesterde wens kwam uit: méér wetenschappelijk onderzoek naar effectieve begeleiding van vluchtelingen op weg naar een baan die aansluit bij hun capaciteiten. Het UAF en Hogeschool Utrecht stelden een bijzonder lector aan voor vier jaar. Hiervoor benutten we een grote gift van een emeritus hoogleraar die 1956 uit Hongarije vluchtte en toen begeleid werd door het UAF.

Beoordeling van onze dienstverlening

Aan studenten en professionals vroegen we hoe zij de dienstverlening van het UAF beoordelen. 731 respondenten vulden de enquête in, wat een representatief beeld geeft. Het gemiddelde rapportcijfer was hoog: een 8,6.