<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=543988056270869&ev=PageView&noscript=1"/> Onderwijsinstelling - UAF

Onderwijs is cruciaal voor de ontwikkeling van kennis en talent. Vanwege taal- en cultuurverschillen is het niet vanzelfsprekend dat een gevluchte student zomaar aanhaakt bij een studie op zijn of haar niveau. Schakeltrajecten en voorbereidende programma’s vergroten de kans op studiesucces. Onderwijsinstellingen met dergelijke trajecten – belangrijke partners van het UAF – voorkomen zo uitval en dragen bovendien bij aan de ontwikkeling van kennis en talent van vluchtelingen.

 

Bedreigde wetenschappers

Wereldwijd worden wetenschappers met de dood bedreigd vanwege hun ideeën, onderzoek en maatschappelijke positie. Samen met onderwijsinstellingen in Nederland en België bieden we bedreigde wetenschappers de mogelijkheid om (tijdelijk) hun werk of studie voort te zetten in een veilige omgeving. Hiervoor werken we samen met het internationale Scholars at Risk-netwerk.

Voordelen voor jouw onderwijsinstelling

  • In contact met daadkrachtige hoogopgeleide (potentiële) werknemers
  • Hogere waardering op het MVO- en diversiteitsbeleid
  • Tonen van maatschappelijke betrokkenheid
  • Medewerkersbetrokkenheid en motivatie nemen toe
  • Mogelijkheid tot uitbreiding van je netwerk en achterban
  • Mogelijkheden voor publiciteit ter versterking van je merk

Dit kun je doen als onderwijsinstelling

Start een schakeltraject of voorbereidend jaar, zamel geld in, stimuleer studenten om mentor te worden of bied werkplekken aan.

Case
Gemeente Wageningen

Een eerlijke kans en erkende kwaliteiten

Bekijk de case
Case
Alliander

2017: Leerwerktraject Alliander - elektromonteur in de Infra

Bekijk de case