<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=543988056270869&ev=PageView&noscript=1" />

Statushouders voor de Klas in Amsterdam gaat dóór!

Auteur:Jasper Vink
Datum:1. 14. 2020
Leestijd:1 minuten

Stel, je was wiskunde-, scheikunde- of natuurkundedocent in het land van herkomst en je wilt hier (ook) aan de slag in het voortgezet onderwijs. Hoe pak je dat aan? Het project Statushouders voor de Klas van de Gemeente Amsterdam en het UAF helpt gevluchte docenten op weg die graag weer voor de klas willen staan.

De deelnemers verbeteren hun taalvaardigheid, maken kennis met het Nederlandse onderwijssysteem en doen daarnaast ervaring op als onderwijsassistent of stagiair. Al lerend en werkend vergroten zij ook hun professionele netwerk.

Deelnemers die het leerwerktraject succesvol afronden en Staatsexamen NT2 niveau II halen, komen in aanmerking voor de deeltijd docentenopleiding (drie jaar) of het zij-instroom traject voor docenten (twee jaar).

In september start alweer de derde groep deelnemers. Er zijn nog plekken beschikbaar. Belangstellenden vinden meer informatie in Flyer Statushouders voor de klas Amsterdam.

 

Fotografie: Suzanne Blanchard


Deel dit artikel: