Statushouders voor de Klas Utrecht

In veel grote steden is er een enorm lerarentekort in het basis- en middelbaar onderwijs. Voor statushouders die graag aan de slag willen als docent op het mbo of in het voortgezet onderwijs in de vakken wiskunde, natuurkunde, scheikunde, techniek of informatica is er het leerwerktraject Statushouders voor de klas Utrecht.

Norhan Alsheikh UAF Award

Inhoud van het traject

Het leerwerktraject bevat didactiek, vakdidactiek, pedagogiek, NT2 lessen (Nederlands als tweede taal) en vaktaal. Vanaf september 2023 tot en met juni 2024 worden de kandidaten voorbereid op een carrière in het onderwijs. 

Start traject

September 2023

Doelgroep en toelatingseisen

Deelnemers hebben een passie voor het onderwijs en willen graag als docent aan de slag. Zij hebben ook taalniveau B1 afgerond. Zie voor aanvullende eisen de flyer.

Informatiebijeenkomst

Op 22 juni 2023 is er een informatiebijeenkomst bij Hogeschool Utrecht van 9:30 uur tot 11:30 uur. Meld je hiervoor aan door een mail te sturen naar voordeklas@uaf.nl met onderwerp ‘aanmelding informatiebijeenkomst’ en je naam. Je kan hier ook naar toe mailen als je vragen hebt over dit traject.

Enthousiast geworden? Meld je nu aan!

Enthousiast geworden? Meld je nu aan!

Het leerwerktraject start september 2023. Je kan je aanmelden via het formulier of meer informatie opvragen door een e-mail te sturen naar voordeklas@uaf.nl.