Twee klassen vol met (aankomende) docenten

Op 1 september beginnen twee groepen met het oriëntatietraject Statushouders voor de Klas. Bij Windesheim in Zwolle  doen 16 deelnemers mee via het UAF en bij de Hogeschool van Amsterdam 17 deelnemers.

De meeste deelnemers hebben al veel ervaring met lesgeven. In de komende tijd bereiden ze zich voor op een baan als wiskunde-, scheikunde- of natuurkundedocent in het Nederlandse onderwijs. Na het oriëntatietraject zijn er verschillende routes mogelijk: gelijk solliciteren, of eerst een aanvullende korte opleiding doen. 

Eén van de deelnemers is Noor Kilano (43, uit Irak). Zij houdt van ict en van cijfers en heeft een master in Computer Science. Daarnaast heeft ze ervaring als trainer en beschikt ze over een lesbevoegdheid. Haar toekomstdroom: lesgeven in informatica en wiskunde op een ROC of in het mbo. ’Noor: ‘De lesmethoden en de lesmaterialen zijn hier heel anders dan in Arabische landen. Dat maakt het spannend voor mij. Hier moet het onderwijs leuk zijn. Kinderen zijn vrij om hun mening te geven. Waar ik vandaan kom is dat anders.’ Wat zij verwacht van het oriëntatietraject? ‘Ik heb veel informatie nodig over het onderwijssysteem. Alles is hier anders. Ook wil ik mijn taal verder verbeteren, van B2 naar C1. Mijn woordenschat moet groter worden, steeds groter!’ 

Het project startte in drie jaar geleden en draait inmiddels in vijf regio’s. Tientallen deelnemers hebben de opleiding al succesvol afgerond, mede dankzij de steun van partners en donateurs. 

Talent mag niet verloren gaan

Geef gevluchte studenten en professionals zoals Noor de kans zich te ontwikkelen. Met jouw donatie maak jij voor hen een wereld van verschil. 

Help jij vluchtelingen op weg?

Misschien vind je dit ook interessant

Het UAF helpen kan op veel manieren

Dankzij de betrokkenheid en steun van 27.000 gevers kunnen wij jaarlijks bijna vierduizend vluchtelingen begeleiden bij studie en werk. Help jij ook mee? 

Het laatste nieuws in je inbox?

Ruim 16.000 mensen gingen je voor! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke zes weken het laatste nieuws en inspirerende verhalen van gevluchte studenten en professionals. Zo ben je altijd als eerste op de hoogte!

Hidden
Optin nieuwsbrief

Deel dit artikel via:

WhatsApp
LinkedIn
Facebook
X