Leerwerktraject Energietransitie II HAN

Een Nederlands diploma én een baan in de energiesector. Dit leerwerktraject is een initiatief van het HAN-Talencentrum en SEECE (het expertisecentrum voor duurzame energie) in samenwerking met het UAF.

Sarah ingenieur

Inhoud van het traject

Het voortraject van 6 maanden is een fulltime programma, waarbij deelnemers les krijgen in Nederlandse taal, Engelse taal, wiskunde, natuurkunde en professional skills. Na het voortraject stromen de deelnemers in in een reguliere Associate Degree opleiding, bijvoorbeeld Werktuigbouwkunde, Elektrotechniek of Gebouwgebonden Installatietechniek. Tijdens de opleiding krijgen de technici één dag per week les. Daarnaast werken zij vier dagen per week (betaald) bij een (energie)bedrijf. 

Start traject

Gestart in januari 2021

Duur traject

Het voortraject duurt een halfjaar, in dit eerste halfjaar krijgen de deelnemers fulltime les op de HAN. Daarna volgt de 2-jarige Associate Degree-opleiding. 

Doelgroep en toelatingseisen

Statushouders die in het land van herkomst een technische opleiding hebben gevolgd of affiniteit hebben met werken in de techniek en een beta vakkenpakket hebben gehad tijdens hun vooropleiding. Zij hebben bij de start van het voortraject minimaal taalniveau B1. 

Emad monteur