Alweer een groep elektromonteurs opgeleid en aan de slag! 

Vrijdag was een feestelijke middag in Ermelo. Negen deelnemers aan het leerwerktraject voor elektromonteurs namen hun diploma in ontvangst. Nu kunnen ze aan de slag als Eerste Monteur Laag- en Middenspanningsdistributie en daar is volop vraag naar. Het leerwerktraject is een initiatief van het UAF, Liander en Technical Valley. 

De negen deelnemers kwamen als vluchteling uit Syrië en Iran. Wat ze gemeenschappelijk hebben is een passie voor techniek. Na een theorie- en praktijkperiode van een half jaar startten zij in november 2020 met de beroepspraktijkvorming (BPV). Sindsdien hebben  zich, onder begeleiding van leermeesters, het monteurschap stap voor stap verder eigen gemaakt. 

Nadat de laatste groepsfoto is gemaakt, nemen enkele deelnemers het woord. Keyvan is dankbaar voor de kans die hij heeft gekregen en kijkt uit naar de toekomst. ‘Bedankt voor jullie hulp en geduld’, vult Osama aan. Feras: ‘We hebben nog veel te leren, maar dat gaat zeker goedkomen!’ 

Tekst gaat verder onder afbeeldingen.

De mannen zijn tijdens hun opleiding begeleid door het UAF, Technical Valley, Quercus Energy Technicians en Liander. Daarbij stond de techniek centraal, maar werd er ook veel aandacht besteed aan de (vak)taal en burgerschap. Ze hebben als hechte groep ook elkaar ondersteund, vertelt Keyvan na de uitreiking. ‘De een is beter met formules, de ander met de Nederlandse taal. We hebben veel samengewerkt en elkaar geholpen.’ Of, zoals Feras het mooi verwoordt: ‘Het was all for one en one for all.’ 

Even voor half vijf verlaten de monteurs het versierde opleidingslokaal, met twee felbegeerde diploma’s onder de arm. In hun Liander-busjes vertrekken ze richting huis, op weg naar een mooi weekend en een toekomst vol kansen.  

Talent mag niet verloren gaan

Geef gevluchte studneten en professionals de kans zich te ontwikkelen. Met jouw donatie maak jij voor hen een wereld van verschil. 

Help jij vluchtelingen op weg?

Misschien vind je dit ook interessant

Het UAF helpen kan op veel manieren

Dankzij de betrokkenheid en steun van 27.000 gevers kunnen wij jaarlijks bijna vierduizend vluchtelingen begeleiden bij studie en werk. Help jij ook mee? 

Het laatste nieuws in je inbox?

Ruim 16.000 mensen gingen je voor! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke zes weken het laatste nieuws en inspirerende verhalen van gevluchte studenten en professionals. Zo ben je altijd als eerste op de hoogte!

Hidden
Optin nieuwsbrief

Deel dit artikel via:

WhatsApp
LinkedIn
Facebook
X