Statushouders voor de Klas Rotterdam

In diverse grote steden is er een enorm tekort aan leraren in het middelbaar onderwijs, met name in de exacte vakken. Aan de andere kant zijn er in Nederland docenten met een vluchtelingenachtergrond voor wie het een uitdaging is om een baan te vinden.

De Gemeente Rotterdam, Hogeschool Rotterdam, LMC Voortgezet Onderwijs, CVO Christelijk Voortgezet Onderwijs en het UAF zoeken kandidaten voor een leerwerktraject in het voortgezet onderwijs. Ben je statushouder en wil je weer graag aan de slag als docent wiskunde, natuurkunde, technisch beroepsonderwijs of Engels of Frans? Dan is dit leerwerktraject misschien iets voor jou!

Ik wil begeleiding_Nabil
MO-2020-Q3-p3-Khatera-Sarwari_Suzanne-Blanchard

Inhoud van het traject

Het traject bestaat uit twee delen: 

  • Het voortraject bevat lessen Nederlands van B1 naar B2-niveau, vaktaal, oriëntatie op lesgeven in Nederland en een korte snuffelstage. 
  • Het oriëntatietraject bevat lessen Nederlands op weg naar C1-niveau, veel aandacht voor pedagogische en didactische vaardigheden en een stage als docent op een school. 

Start traject

Maart 2023

Duur traject

1,5 jaar

Doelgroep en toelatingseisen

Statushouders met een onderwijsachtergrond in exacte vakken: minimaal een hbo-bachelordiploma uit land van herkomst. Taalniveau Nederlands: minimaal B1. 

Bekijk alle toelatingseisen in de brochure. 

Enthousiast geworden? Meld je nu aan!

Voldoe jij aan de toelatingseisen? Heb je interesse om mee te doen met het leerwerktraject? Meld je nu aan en stuur voor 31 januari 2023 een email met jouw cv naar voordeklas@uaf.nl. We mailen of bellen jou dan binnen 4 werkdagen. 

De Hogeschool Rotterdam en het UAF beoordelen de aanmeldingen en nodigen de meest geschikte kandidaten uit voor een online informatiebijeenkomst op dinsdag 7 februari van 15.30- 16.30 uur.

Vermeld in jouw mail en cv:

  • je naam, e-mailadres, geboortedatum, telefoonnummer, woonplaats en UAF-referentienummer;
  • je motivatie voor dit traject;
  • je huidige niveau Nederlands;
  • de studie die je hebt afgerond;
  • je diplomawaardering (zoals die is vastgesteld door het IDW/Nuffic);
  • je werkervaring in het onderwijs;
  • Stuur behaalde certificaten en diploma’s B1 mee.