<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=543988056270869&ev=PageView&noscript=1"/> Nog eens vijf jaar samenwerking NS en UAF; vijf inspirerende verhalen - UAF

Nog eens vijf jaar samenwerking NS en UAF; vijf inspirerende verhalen

Auteur:Jasper Vink
Datum:10. 6. 2020
Leestijd:2 minuten

Op Diversity Day (6 oktober) ondertekenen NS en het UAF een nieuwe overeenkomst. Daarmee wordt een vervolg gegeven aan de succesvolle samenwerking die vijf jaar geleden begon en die gevluchte professionals de kans geeft om werkervaring op te doen bij een van Nederlands grootste werkgevers.

Om het heugelijke feit te vieren vroegen we aan vijf voormalig deelnemers van het gezamenlijke programma, Eyad, Magda, Ahmad (zie foto), Aisha en Ammar: wat heeft de werkervaringsplek bij NS je opgeleverd? Bekijk hier hun verhalen:

 

Eyad (uit Syrië)

Magda (uit Armenië)

Ahmad (uit Syrië)

Aisha (uit Somalië)

Ammar (uit Syrië)

 

 

Wat doet NS?

Jaarlijks biedt NS vijf werkervaringsplaatsen aan. De afgelopen vijf jaar hebben 25 voormalig vluchtelingen werkervaring opgedaan en onlangs werd de dertigste deelnemer verwelkomd. De afgelopen jaren is gebleken dat voor velen deze werkervaring een springplank is naar een baan elders, of een baan bij NS.

 

Wat doet het UAF?

Het UAF werft en selecteert geschikte kandidaten voor een werkervaringsplaats bij NS. Wij zijn sparringpartner voor de werkgever/leidinggevenden over individuele kandidaten en wij bieden loopbaanbegeleiding aan geplaatste kandidaten gedurende de werkervaringsplek van 9 maanden. Ook gaan wij op zoek naar een vervolgstap binnen of buiten NS met de kandidaat.


Deel dit artikel: