Nog eens vijf jaar samenwerking NS en UAF; vijf inspirerende verhalen

Nog eens vijf jaar samenwerking NS en UAF; vijf inspirerende verhalen

Op Diversity Day (6 oktober) ondertekenen NS en het UAF een nieuwe overeenkomst. Daarmee wordt een vervolg gegeven aan de succesvolle samenwerking die vijf jaar geleden begon en die gevluchte professionals de kans geeft om werkervaring op te doen bij een van Nederlands grootste werkgevers.

Om het heugelijke feit te vieren vroegen we aan vijf voormalig deelnemers van het gezamenlijke programma, Eyad, Magda, Ahmad (zie foto), Aisha en Ammar: wat heeft de werkervaringsplek bij NS je opgeleverd? Bekijk hier hun verhalen:

 

Eyad (uit Syrië)

Magda (uit Armenië)

Ahmad (uit Syrië)

Aisha (uit Somalië)

Ammar (uit Syrië)

 

 

Wat doet NS?

Jaarlijks biedt NS vijf werkervaringsplaatsen aan. De afgelopen vijf jaar hebben 25 voormalig vluchtelingen werkervaring opgedaan en onlangs werd de dertigste deelnemer verwelkomd. De afgelopen jaren is gebleken dat voor velen deze werkervaring een springplank is naar een baan elders, of een baan bij NS.

 

Wat doet het UAF?

Het UAF werft en selecteert geschikte kandidaten voor een werkervaringsplaats bij NS. Wij zijn sparringpartner voor de werkgever/leidinggevenden over individuele kandidaten en wij bieden loopbaanbegeleiding aan geplaatste kandidaten gedurende de werkervaringsplek van 9 maanden. Ook gaan wij op zoek naar een vervolgstap binnen of buiten NS met de kandidaat.

Misschien vind je dit ook interessant

Het UAF helpen kan op veel manieren

Dankzij de betrokkenheid en steun van 27.000 gevers kunnen wij jaarlijks duizenden vluchtelingen begeleiden bij studie en werk. Help jij ook mee? 

Het laatste nieuws in je inbox?

Ruim 16.000 mensen gingen je voor! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke zes weken het laatste nieuws en inspirerende verhalen van gevluchte studenten en professionals. Zo ben je altijd als eerste op de hoogte!

Hidden
Optin nieuwsbrief

Deel dit artikel via:

WhatsApp
LinkedIn
Facebook
X