Voorbereidend leerwerktraject in de zorg

De HAN University of Applied Sciences, het UAF en een aantal zorginstellingen in de regio bieden statushouders een voorbereidend leerwerktraject met uitzicht op een hbo-diploma Verpleegkunde én een baan in de zorg. 

Oriëntatiejaar voor de hbo-opleiding Verpleegkunde

Inhoud van het traject

Het voorbereidende leerwerktraject in de zorg start op 8 december 2022 en duurt 7 maanden. Als je het leerwerktraject succesvol afrondt, start je met de deeltijdopleiding HBO Verpleegkunde. Deze opleiding duurt gemiddeld 4 jaar, waarin je 1 dag per week les krijgt en vier dagen per week (betaald) werkt. De werkgever betaalt je collegegeld. Je gaat dan bij een zorginstelling in de regio werken, bijv. een thuiszorgorganisatie, een revalidatiecentrum of een verzorgingstehuis. 

 

Start traject

November 2022

Duur traject

Na het succesvol afleggen van de voorbereidende 7 maanden stromen deelnemers door naar de vierjarige deeltijdopleiding Verpleegkunde. Ze volgen één dag per week les op de HAN-campus in Nijmegen en werken vier dagen per week – betaald – bij een zorginstelling in de regio. 

Doelgroep

Het voorbereidende leerwerktraject is speciaal voor hoogopgeleide statushouders met een passie voor de zorg. Bij voorkeur hebben ze een zorg-gerelateerde opleiding gevolgd of werkervaring in de zorg. 

Toelatingseisen

  • Nederlands op B1-niveau
  • Buitenlands diploma gewaardeerd op minimaal mbo-4 of havo-niveau 
  • Bij voorkeur ervaring in de zorg
  • Woonachtig in de omgeving Nijmegen/Arnhem
  • Cliënt van het UAF

Interesse? Meld je aan!

Meld je aan voor het voorbereidend leerwerktraject zorg vóór 2 november 2022. Op de website van de HAN vind je ook meer informatie over het voorbereidende leerwerktraject.