Statushouders in de elektrotechniek i.s.m. Temphory en Heijmans

In de energiebranche is er een grote  behoefte aan gekwalificeerde elektrotechnici. Dit leerwerktraject biedt statushouders met een achtergrond in de elektrotechniek de kans om bij te dragen aan de energietransitie en zich te ontwikkelen tot Eerste monteur. Er zijn twee trajecten, een voor elektromonteur in de Infratechniek en een voor elektromonteur in de Utiliteit.

Heijmans investeert in opleidingstraject voor gevluchte technici  
Monteurs in opleiding_UAF

Inhoud van het traject

Het opleidingstraject duurt 18 maanden. De eerste zes maanden gaan de deelnemers fulltime naar school in Ermelo. ze volgen taallessen, behalen het VCA en andere certificaten, halen hun rijbewijs en krijgen theorie- en praktijklessen. Daarna lopen zij acht maanden een BPV stage. Bij Heijmans vergroten zij hun kennis en vaardigheden in de praktijk. Vervolgens keren de deelnemers twee maanden terug in de schoolbanken om hun opleiding af te ronden. Na diplomering gaan ze aan het werk bij Heijmans. 

Start traject

Gestart oktober 2020

Duur traject

Na anderhalf jaar: diploma Eerste monteur Laag- en middenspannings-distributie (mbo 3). Betaald werk: na tien maanden vanaf de start van het traject. Na in totaal 3 jaar zijn de deelnemers volledig gecertificeerd.

Doelgroep en toelatingseisen

Statushouders met een achtergrond in de elektrotechniek en minimaal taalniveau B1. Zie voor aanvullende eisen de flyer.