Leerwerktraject Kappersopleiding Rotterdam

Om tegemoet te komen aan de vraag naar gekwalificeerd personeel in de kappersbranche, en om vluchtelingen een kans te bieden op een opleiding en werk starten de samenwerkingspartners L’Oreal, de Nederlandse Kappersakademie en het UAF een opleiding tot allround hairstylist, speciaal voor de doelgroep statushouders. 

Inhoud van het traject

De verkorte opleiding duurt een jaar en bestaat uit: Hairstylist I en Hairstylist II. Tijdens de opleiding is er naast het opdoen van vakkennis extra aandacht voor de vaktaal en werknemersvaardigheden. De lessen vinden in de avonduren plaats bij de Nederlandse Kappersakademie. Om de kans op werk te vergroten lopen de deelnemers tijdens de opleiding stage bij een kapsalon. Bij de afronding van het traject behalen de deelnemers het diploma Hairstylist II en worden zij begeleid bij het vinden van een baan als kapper.

Start traject

Februari 2022

Duur traject

De avondopleiding tot Allround Hairstylist duurt één jaar.  

Doelgroep en toelatingseisen

Vluchtelingen met een verblijfstatus die in het land van herkomst al kapper waren of de droom hebben om kapper te worden. Zie voor aanvullende eisen de flyer.

Gerelateerde berichten

Beluister ook:

Achter een dik gordijn knipte Rozi vrouwen in haar eigen, kleine kapsalon. Maar nooit kon ze werkelijk zichzelf zijn onder het Iraanse regime. Ze besloot zich te bekeren tot het christendom en toen zat er maar één ding op: vluchten. Zij kwam in de Betuwe terecht, haalde haar kappersdiploma en opent binnenkort haar eigen, gedroomde kapsalon, voor vrouwen én mannen.

Enthousiast geworden?

Het leerwerktraject start 22 februari 2022. Voor aanmelding of meer informatie kan je contact opnemen met het UAF via het formulier hiernaast. We mailen of bellen jou dan binnen 4 werkdagen. 

Je kan je aanmelden tot 31 januari 2022.