Werken en studeren in de infratechniek

Goed nieuws voor statushouders in de regio Utrecht die aan de slag willen als monteur in de infratechniek. In april 2022 mag een derde groep deelnemers starten met het voorschakeltraject gevolgd door een BBL-opleiding én met uitzicht op een vaste baan!

Inhoud van het traject

Het leerwerktraject bestaat uit twee onderdelen: een voorschakeltraject van vier maanden en een BBL-opleiding ‘Eerste Monteur Laag- en Middenspanningsdistributie’ (niveau 3). 

Tijdens het voorschakeltraject krijgen deelnemers les in Nederlands, vaktaal, en praktische vaardigheden. Ook leren ze alles over veilig werken met elektra. Ze behalen certificaten – zoals VCA – waar ze de rest van hun loopbaan nog profijt van blijven houden. 

Wanneer het voorschakeltraject succesvol wordt afgerond starten de deelnemers in augustus 2022 met de BBL-opleiding waar ze gaan werken en leren tegelijk. 

Start traject

April 2022

Duur traject

Een voorschakeltraject (april 2022) en een BBL-opleiding niveau 3 (vanaf augustus 2022). 

Doelgroep en toelatingseisen

Bekijk de flyer voor alle toelatingseisen. 

Enthousiast geworden? Meld je aan!

Fitsum (Eritrea):
‘Elektriciteit zit in mijn bloed’

Als kleine jongen in Eritrea repareerde Fitsum radio’s en tv’s. Jaren later volgde hij bij Stedin een interne opleiding tot elektromonteur: 

‘Zolang ik de kans krijg wil ik me ontwikkelen bij Stedin. Dit bedrijf is perfect voor mij, want er zijn veel doorgroeimogelijkheden: monteur, eerste monteur, VP, AVP, uitvoerder, enzovoorts.’

Lees zijn verhaal.

Enthousiast geworden? Meld je voor 25 februari aan!

Het leerwerktraject start april 2022. Dit is een prachtige kans voor jou als statushouder, waarbij je ook in de toekomst uitzicht hebt op een vaste baan. Je kan je aanmelden via het formulier of meer informatie opvragen door een e-mail te sturen naar info@uaf.nl.

We mailen of bellen jou dan binnen 4 werkdagen.