Leerwerktraject tot elektromonteur

In de energiebranche is er een grote behoefte aan gekwalificeerde elektrotechnici. Dit leerwerktraject biedt statushouders met achtergrond in de elektrotechniek de kans om bij te dragen aan de energietransitie en zich te ontwikkelen tot electromonteur.  

Leerwerktraject Enexis
Leerwerktraject Enexis

Inhoud van het traject

Het opleidingstraject duurt 28 maanden. In de eerste vier maanden (het voortraject) gaan de deelnemers fulltime naar school. Ze volgen taallessen, behalen het VCA en andere certificaten, halen hun rijbewijs en krijgen theorie- en praktijklessen. 

Na het voortraject beginnen zij met 2-jarige MBO-3 interne opleiding in Eindhoven en krijgen zij ook contract voor bepaalde tijd bij Enexis (twee dagen per week naar school en drie dagen per week werken). Zo vergroten zij hun kennis en vaardigheden in de praktijk. 

Start traject

Maart 2022

Duur traject

Vier maanden voortraject en daarna 2 jaar MBO-3 opleiding. 

Doelgroep en toelatingseisen

 • Een verblijfsvergunning asiel of een Nederlands
  ID-Bewijs hebt;
 • In Noord-Brabant of Limburg woont;
 • Ervaring hebt in de elektrotechniek;
 • De Nederlandse taal beheerst (minimaal
  B1 niveau);
 • Bereid bent om ook ’s avonds en in het
  weekend te werken;
 • Een Nederlands rijbewijs hebt of deze wilt
  halen (op kosten van Enexis).

Enthousiast geworden? Meld je nu aan!​

Het leerwerktraject start maart 2022. Dit is een prachtige kans voor jou als statushouder, waarbij je ook in de toekomst zeker bent van werk. Je kan je aanmelden via het formulier of meer informatie opvragen door een e-mail te sturen naar advies@uaf.nl. We mailen of bellen jou dan binnen 4 werkdagen. 

Meld je aan vóór 20 februari 2022.