Statushouders in de elektrotechniek i.s.m. Alliander en Temphory

In de energiebranche is er een grote behoefte aan gekwalificeerde elektrotechnici. Dit leerwerktraject biedt statushouders met een achtergrond in de elektrotechniek de kans om bij te dragen aan de energietransitie en zich te ontwikkelen tot Eerste monteur. 

Alliander leerwerktraject

Inhoud van het traject

Het opleidingstraject duurt 18 maanden. De eerste zes maanden gaan de deelnemers fulltime naar school in Ermelo. Ze volgen taallessen, behalen het VCA en andere certificaten, halen hun rijbewijs en krijgen theorie- en praktijklessen. Daarna lopen zij acht maanden een BPV stage. Bij een aannemer uit het netwerk van Liander vergroten zij hun kennis en vaardigheden in de praktijk. Vervolgens keren de deelnemers twee maanden terug in de schoolbanken om hun opleiding af te ronden. Na diplomering gaan ze aan het werk bij Liander.

Start traject

Oktober 2021

Duur traject

Na anderhalf jaar: diploma Eerste monteur Laag- en middenspannings-distributie (mbo 3). Betaald werk: na tien maanden vanaf de start van het traject. Na in totaal 3 jaar zijn de deelnemers volledig gecertificeerd

Doelgroep en toelatingseisen

Statushouders met een achtergrond in de elektrotechniek en minimaal taalniveau B1. Zie voor aanvullende eisen de flyer.

Sedr Fatom (24 jaar)

Syrië

“Ik ben trots dat ik binnen twee jaar mijn diploma heb gehaald. En dat ik nu meteen een baan heb.”

Enthousiast geworden? Meld je nu aan!

Het leerwerktraject start 13 december 2022. Dit is een prachtige kans voor jou als statushouder, waarbij je ook in de toekomst zeker bent van werk. Je kan je aanmelden via het formulier of meer informatie opvragen door een e-mail te sturen naar advies@uaf.nl.

We mailen of bellen jou dan binnen 4 werkdagen.