Leerwerktraject bij de Belastingdienst

De Belastingdienst verzorgt de belastingheffing van ruim elf miljoen burgers. Ze willen het voor burgers makkelijker maken om correct aangifte te doen. Daarom worden steeds meer gegevens vooraf ingevuld in het digitale aangifteprogramma. Kandidaten van dit leerwerktrajecten spelen een belangrijke rol in de behandeling van aangiften en bezwaarschriften. 

Inhoud van het traject

Als behandelaar toezicht en bezwaar zijn kandidaten verantwoordelijk voor het juist en volledig behandelen van aangiften en bezwaarschriften op het gebied van inkomstenbelasting. Je pluist zaken uit en beantwoordt vragen van belastingplichtigen. Op basis van inhoudelijke argumenten, regels en procedures oordeel je en neem je beslissingen. Daarbij heb je telefonisch contact met de belastingplichtige.

Het leerwerktraject van de Belastingdienst duurt maximaal een jaar en is onder 1 op 1 begeleiding van ervaren collega’s. Kandidaten ontwikkelen persoonlijke, professionele én fiscale vaardigheden in zijn/haar werk. Na dit jaar is er een mogelijkheid om een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd binnen de Belastingdienst.

Start traject

Juli/Augustus 2022

Duur traject

1 jaar

Doelgroep en toelatingseisen

  • Je hebt tenminste MBO 3 werk- en denkniveau. Dit kan blijken uit een diploma of aantoonbare werkervaring op dit niveau
  • Je hebt bij voorkeur actuele werkervaring in een financieel-economische of andere relevante richting.
  • Je bent fulltime (36 uur per week) beschikbaar gedurende het leertraject
  • Je hebt affiniteit met digitaal werken en het werken met geautomatiseerde systemen.
  • Je beheerst de Nederlandse taal op tenminste niveau B1 en bij voorkeur niveau B2