DAAROM HET UAF

Vluchtelingen zijn mensen met waardevolle kennis en kwaliteiten. Van echte doeners tot hoogopgeleide denkers. Studenten en professionals die veel kunnen betekenen voor Nederland. Maar… nog steeds lukt het weinig vluchtelingen een opleiding te volgen én een baan te vinden op hun eigen niveau. Onze begeleiding is daarom van groot belang.

Dit doet het UAF

Met trots werken wij onder andere samen met:

Samenwerkingpartners
Mona over diversiteit in het bedrijfsleven

Wil je bijdragen?
Help mee en geef vluchtelingen de kans om hun kennis en talent in Nederland te ontwikkelen. Dan help je niet alleen hen, maar de samenleving als geheel.


27.000 donateurs

Ons werk wordt voor een deel mogelijk gemaakt door ruim 27.000 donateurs.


3.800 professionals en studenten

Jaarlijks begeleiden we gemiddeld 3.800 gevluchte studenten en professionals


Beoordelingscijfer 8,6

Studenten en professionals beoordeelden onze dienstverlening in 2019 gemiddeld met een 8,6.

Vluchtelingen brengen hun kennis en kwaliteiten mee

Inmiddels zijn er weer talloze ingenieurs, technisch tekenaars en docenten van start in alle delen van het land. Door slim samen te werken boekt het UAF snel resultaat en vinden getalenteerde vluchtelingen hun plek. Dit is het gevolg van de succesvolle leerwerktrajecten die we samen met bedrijven en onderwijsinstellingen opzetten.

Mentorkoppel

Veelgestelde vragen

Al meer dan 70 jaar zet UAF zich in voor de ontwikkeling van gevluchte studenten en professionals, en voor hun integratie op de Nederlandse arbeidsmarkt.

We zijn ervan overtuigd dat íedereen die zijn kennis kan benutten, betekenisvol is in Nederland. Dáárom maken we ons daar sterk voor. Met onze kennis en ervaring adviseren en verbinden we vluchtelingen, onderwijsinstellingen, (lokale) overheden en werkgevers.
In 2020 begeleidden we 3.778 vluchtelingen. Dit is voor het derde jaar op rij een zeer hoog aantal, sinds de oprichting van het UAF in 1948.

Ook in de 21e eeuw is ons werk onmisbaar. Er deden 1.450 vluchtelingen een beroep op het UAF voor ondersteuning. We konden 1.144 aanvragen honoreren, ongeveer evenveel als een jaar eerder.

Deze studenten en professionals gingen van start met een modulair begeleidingstraject dat aansluit bij hun talenten en hun onderwijs- of werkplannen.
In 2019 stapten we over op een modulaire aanpak die aansluit bij de (uiteenlopende) behoeften van studenten en professionals. Vrijwel alle modules zijn te combineren en daardoor zijn veel meer (korte) trajecten mogelijk. Dit zorgt voor meer maatwerk en vergroot de impact.

Door onze dienstverlening in modules aan te bieden zijn we in staat om met evenveel financiële middelen op termijn méér vluchtelingen te begeleiden.

Ook biedt modulair werken de mogelijkheid om flexibel in te spelen op veranderingen in de samenleving.

We bieden zo’n 25 modules aan. Van deze modules wordt 84% succesvol afgerond. Studenten en professionals beoordeelden onze dienstverlening in 2019 gemiddeld met een 8,6.
Het UAF wordt gesteund door donateurs, vrijwillige mentoren, onderwijsinstellingen, (lokale) overheden, werkgevers en meerdere fondsen en stichtingen.

Wij werken met verschillende bedrijven samen voor opleidingstrajecten, mentoringprogramma’s, leerwerktrajecten, studievoorbereidingen en meer. Zo werken wij onder andere samen met:

Samenwerkingpartners
Het UAF heeft het CBF-keurmerk. Dit betekent dat onze organisatie aan strenge eisen van doelbesteding, kostenmanagement en transparantie moet voldoen.

De kosten van eigen fondsenwerving ten opzichte van gerealiseerde inkomsten is 6,7% (2019) en ligt hiermee ruim onder de CBF-norm van 25%.

De kosten van beheer en organisatie (het deel van de kosten dat niet direct kan worden toegerekend aan de besteding aan de doelstelling of fondsenwerving) bedraagt 8,9%.

Van de totale baten wordt 84,4% besteed aan onze doelstellingen.
Er zijn verschillende mogelijkheden om ons te steunen.

Je kunt een vluchteling begeleiden als mentoreen actie of inzamelingsevenement organiseren en ons financieel steunen met een donatie.

Je kunt kiezen of je dit structureel wilt doen of eenmalig.

In alle gevallen help je ons om onze missie mogelijk te maken: zorgen dat gevluchte studenten en professionals zich ontwikkelen en integreren op de Nederlandse arbeidsmarkt.

Mis helemaal niets, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

We sturen je maximaal 2 keer per maand een e-mail met nieuws en inspirerende verhalen.

  • Hidden