<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=543988056270869&ev=PageView&noscript=1"/> Daarom het UAF - UAF

Vluchtelingen zijn mensen met waardevolle kennis en kwaliteiten. Van echte doeners tot hoogopgeleide denkers. Studenten en professionals die veel kunnen betekenen voor Nederland. Maar… nog steeds lukt het weinig vluchtelingen een opleiding te volgen én een baan te vinden op hun eigen niveau. Onze begeleiding is daarom van groot belang.

Dit doet het UAF

  • Begeleiding, We adviseren en begeleiden studenten en professionals op hun weg naar een duurzame plek op de arbeidsmarkt. We werken vraaggericht en bieden precies wat nodig is om talent tot bloei te laten komen.
  • Financiële steun, We nemen financiële drempels weg die de ontwikkeling als student of professional in de weg staan. We verstrekken giften en leningen, bijvoorbeeld om een schakelprogramma of een cursus vaktaal te volgen.
  • Belangenbehartiging. We signaleren knelpunten, treden op als belangenbehartiger en werken samen met onderwijsinstellingen, werkgevers en lokale overheden aan gelijke kansen voor vluchtelingen zodat zij zichzelf verder kunnen ontwikkelen en betekenisvol kunnen zijn in de samenleving.

 

 

Met trots werken wij onder andere samen met:

UAF partners 2021

Op de hoogte blijven?

Wij betrekken je graag bij ons werk. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws, onze projecten, bijzondere acties of om te genieten van inspirerende verhalen. Zo ben je altijd als eerst op de hoogte!

 

Ja, ik laat me inspireren
Wil je bijdragen?

Help mee en geef vluchtelingen de kans om hun kennis en talent in Nederland te ontwikkelen. Dan help je niet alleen hen, maar de samenleving als geheel.

 

Ja, ik draag bij aan de samenleving

25.000 donateurs

Ons werk wordt voor een deel mogelijk gemaakt door ruim 25.000 donateurs.

3.800 professionals en studenten

Jaarlijks begeleiden we gemiddeld 3.800 gevluchte studenten en professionals

Beoordelingscijfer 8,6

Studenten en professionals beoordeelden onze dienstverlening in 2019 gemiddeld met een 8,6.

Vluchtelingen brengen hun kennis en kwaliteiten mee

Inmiddels zijn er weer talloze ingenieurs, technisch tekenaars en docenten van start in alle delen van het land. Door slim samen te werken boekt het UAF snel resultaat en vinden getalenteerde vluchtelingen hun plek. Dit is het gevolg van de succesvolle leerwerktrajecten die we samen met bedrijven en onderwijsinstellingen opzetten.

Lees de persoonlijke verhalen