Wil jij een vluchteling begeleiden om zijn weg naar studie of werk in Nederland te hervatten? Word dan mentor bij het UAF!

Veel vluchtelingen die een nieuwe start maken vinden het waardevol om een Nederlandse mentor te hebben, als aanvulling op de begeleiding van het UAF.

Binnen het mentoringprogramma onderscheiden we drie varianten:

Enthousiast geworden?

Via onderstaand formulier kun je je aanmelden voor een mentorschap. Je wordt dan opgenomen in ons mentorenbestand. Het is dan nog niet zeker of je ook ingezet wordt als mentor. In het mentoringtraject staat de behoefte van de vluchteling namelijk centraal. Woonplaats, begeleidingsvraag, en in sommige gevallen leeftijd spelen hierbij een rol. Zodra wij een geschikte mentee hebben gevonden, ontvang je van ons meer informatie. Als jullie hebben kennisgemaakt en het klikt, dan stellen jullie samen leerdoelen op voor het mentoringtraject.

Wat voor mentoren zoeken wij?

Het UAF is op zoek naar mentoren met actuele kennis over opleidingen in Nederland en/of de Nederlandse arbeidsmarkt/werkcultuur. Naar mensen met een open houding, die interesse hebben in andere culturen en een mentorrelatie aan willen gaan op basis van gelijkwaardig contact. Mocht je nog vragen hebben voordat je je gaat aanmelden, dan kun je mailen naar mentoring@uaf.nl

  • Sta je open voor gelijkwaardig contact met een vluchteling?
  • Heb je interesse in andere culturen?
  • Beschik je over algemene kennis van opleidingen in Nederland of de Nederlandse arbeidsmarkt?
  • Ben je bereid je netwerk te delen?
  • Heb je gedurende 6 maanden ca 1,5 uur per week de tijd om iemand te begeleiden?

Meld je dan aan via onderstaand formulier!