Wereldvluchtelingendag

Op Wereldvluchtelingendag is er aandacht voor het lot van vluchtelingen. Dit jaar ligt de focus op het recht om veiligheid te zoeken. Ieder mens heeft het recht om veiligheid te zoeken – wie ze ook zijn, waar ze ook vandaan komen en wanneer ze ook gedwongen worden te vluchten.

Laat kennis en talent tot bloei komen

Vluchtelingen zijn mensen met waardevolle kennis en kwaliteiten. Van echte doeners tot hoogopgeleide denkers. Studenten en professionals die veel kunnen betekenen voor Nederland. Maar… nog steeds lukt het weinig vluchtelingen een opleiding te volgen én een baan te vinden op hun eigen niveau. 

Het UAF zet zich in voor studenten en professionals die als vluchteling naar ons land zijn gekomen en hun toekomst weer in eigen hand willen nemen. Zij krijgen (nog steeds) vaak moeilijk toegang tot opleidingen en banen die aansluiten bij hun kwaliteiten. Een gemiste kans voor vluchteling én samenleving. Onze begeleiding is daarom van groot belang.

Wat doet het UAF?

Sinds de oprichting in 1948 heeft het UAF naar schatting 40.000 gevluchte studenten en professionals begeleid. In 2023 hadden gemiddeld 3.220 vluchtelingen in begeleiding. Deze studenten en professionals gingen van start met een modulair begeleidingstraject dat aansluit bij hun talenten en ambities.

We begeleiden jaarlijks gemiddeld 3.220 gevluchte studenten en professionals op hun weg naar een duurzame plek op de arbeidsmarkt.

Financiële steun​

We nemen financiële drempels weg die de ontwikkeling als student of professional in de weg staan.

We maken ons onder andere sterk voor toegang tot hoger onderwijs voor studenten die gevlucht zijn uit Oekraïne, inclusief derdelanders. 

Vluchtelingen brengen hun kennis en kwaliteiten mee

Inmiddels zijn er weer talloze ingenieurs, technisch tekenaars en docenten van start in alle delen van het land. Door slim samen te werken boekt het UAF snel resultaat en vinden getalenteerde vluchtelingen hun plek. 

UAF-cliënten

Wat doe jij voor een vluchteling?

Dankzij de betrokkenheid en steun van ruim 20.000 donateurs en vrijwilligers kunnen wij jaarlijks bijna vierduizend vluchtelingen begeleiden bij studie en werk. 

Help jij ook mee? Of het nu financieel is, met tijd of met het organiseren van een actie.

Alle hulp is welkom!

Jouw donatie helpt vluchtelingen op weg

Wil jij vluchtelingen in Nederland helpen om hun talent weer in te zetten en bij te dragen aan de samenleving?
Al meer dan 20.000 donateurs gingen je voor.


20.000 donateurs

Ons werk wordt voor een deel mogelijk gemaakt door ruim 20.000 donateurs.


3.220 professionals en studenten

Jaarlijks begeleiden we gemiddeld 3.220 gevluchte studenten en professionals


Beoordelingscijfer 8,6

Studenten en professionals beoordeelden onze dienstverlening gemiddeld met een 8,6.