Statushouders voor de Klas in Amsterdam gaat dóór!

Statushouders voor de Klas-deelnemer Suha heeft een baan

Stel, je was wiskunde-, scheikunde- of natuurkundedocent in het land van herkomst en je wilt hier (ook) aan de slag in het voortgezet onderwijs. Hoe pak je dat aan? Het project Statushouders voor de Klas van de Gemeente Amsterdam en het UAF helpt gevluchte docenten op weg die graag weer voor de klas willen staan.

De deelnemers verbeteren hun taalvaardigheid, maken kennis met het Nederlandse onderwijssysteem en doen daarnaast ervaring op als onderwijsassistent of stagiair. Al lerend en werkend vergroten zij ook hun professionele netwerk.

Kandidaten die het traject succesvol afronden en Staatsexamen NT2 niveau II halen, komen in aanmerking voor de deeltijd docentenopleiding (drie jaar) of het zij-instroom traject voor docenten of ander maatwerk zoals onderwijsassistent.

In september start alweer de vierde groep deelnemers. Belangstellenden vinden meer informatie in Flyer Statushouders voor de klas Amsterdam.

Enthousiast geworden?

Voldoe jij aan de criteria? Heb je interesse om meer te horen over het oriëntatietraject en het onderwijs in Nederland? Meld je dan aan voor de informatiebijeenkomst op woensdag 12 mei! 

Misschien vind je dit ook interessant

Mis helemaal niets, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

We sturen je maximaal 2 keer per maand een e-mail met nieuws en verhalen.