Statushouders voor de Klas Amsterdam

In veel grote steden is er een enorm lerarentekort in het basis- en middelbaar onderwijs. We willen starten met een klas van 15 statushouders. Zij gaan aan de slag met de Nederlandse taal, stages lopen voor de klas en krijgen verschillende didactische en Nederlandse cultuurlessen.

Statushouders voor de Klas van start in Rotterdam
MO-2020-Q3-p3-Khatera-Sarwari_Suzanne-Blanchard

Inhoud van het traject

Het oriëntatietraject bevat taal, beroepshouding en- vorming, vaktaal en Nederlands (twee dagen per week) en praktijkervaring opdoen op een school (twee dagen per week). De deelnemers doen praktijkervaring op als onderwijsassistent en maken kennis met het Nederlandse onderwijssysteem.

Kandidaten die het traject succesvol afronden en Staatsexamen NT2 niveau II halen, komen in aanmerking voor de deeltijd docentenopleiding (drie jaar) of het zij-instroom traject voor docenten of ander maatwerk zoals onderwijsassistent.

Start traject

September 2021

Duur traject

1 jaar

Doelgroep en toelatingseisen

Deelnemers hebben een onderwijsachtergrond in exacte vakken: een Bachelor diploma in land van herkomst. Zij hebben ook taalniveau B1 afgerond. Zie voor aanvullende eisen de flyer.

Enthousiast geworden? Meld je nu aan voor de informatiebijeenkomst!

Enthousiast geworden? Meld je nu aan voor de informatiebijeenkomst!

Voldoe jij aan de criteria? Heb je interesse om meer te horen over het oriëntatietraject en het onderwijs in Nederland? Meld je dan aan voor de informatiebijeenkomst op woensdag 12 mei! Vul het formulier hiernaast in.