UAF wint zilveren Facilitation Impact Award

UAF wint zilveren Facilitation Impact Award

V.l.n.r. Jet Proost (LEF), Priscilla van der Vegte en Alex de Klerk (UAF), Nur Atakan (Rijkswaterstaat), Mardjan Seighali (directeur UAF) en Henri Haarmans (voorzitter IAF Nederland).

Op 18 oktober nam het UAF de zilveren Facilitation Impact Award in ontvangst. De prijs werd uitgereikt door Henri Haarmans namens IAF World.

Het UAF kreeg de prijs voor een groot event in 2017 waarbij werkzoekenden met een vluchtelingachtergrond en werkgevers met elkaar in contact werden gebracht. Het UAF organiseerde dit in samenwerking met het LEF (het facilitatiecentrum van Rijkswaterstaat) en vier facilitators. Vanuit het UAF waren Alex de Klerk en Pricilla van der Vegte de aanjagers. Zij werkten samen met de facilitators Jet Proost, Gonnie Kleine, Rosi Dhaenens en Cor Noltee.

Kennis en vaardigheden
Bij het event werkten de deelnemers in kleine groepjes aan actuele vraagstukken. Deze formule werkte uitstekend, want zo konden de werkgevers zien welke kennis en vaardigheden de werkzoekenden hebben en deden de werkzoekenden contacten op bij bedrijven. Het event werd voor de tweede keer georganiseerd en resulteerde opnieuw in een hoog aantal follow-up gesprekken over stages, ervaringsplekken en banen.

Eerste stichting
De IAF reikte de awards dit jaar voor het zesde jaar uit aan organisaties en facilitators die opvallen vanwege hun resultaten en positieve impact. Vrijwel alle winnaars van deze award in het verleden zijn grote bedrijven of overheidsinstellingen. Het UAF is de eerste stichting die prijs wint. De jury was met name enthousiast over het lef en het doorzichtingsvermogen van het UAF om met faciliteren aan de slag te gaan.

Help mee!

Iedere week kloppen tientallen hoogopgeleide vluchtelingen aan bij het UAF. Zij hebben alles achter zich gelaten, maar brengen hun talenten met zich mee. Deze vluchtelingen willen graag in Nederland aan de slag met hun werk of studie. Het UAF ondersteunt hen daarbij. Helpt u mee?

 

Mentor worden?

Wilt u vluchtelingen ondersteunen, zodat ze hun weg kunnen vinden op de Nederlandse arbeidsmarkt of de Nederlandse taal (beter) onder de knie krijgen? Word dan mentor van een vluchteling.

Ben je UAF-student?

Ben je UAF-student en spreekt het idee van een mentor je aan? Klik hier voor meer informatie en meld je aan!

Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief van het UAF