<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=543988056270869&ev=PageView&noscript=1"/> Oriëntatie en Leer-werktrajecten - UAF

Hoe werkt het?

Er zijn 2 soorten trajecten: taal- en schakeltrajecten die voorbereiden op een studie of trajecten die voorbereiden op werk. Bijvoorbeeld een oriëntatie traject bij het UWV van 4 maanden, waarin de deelnemers taal leren en werkervaring opdoen. Na de eerste periode stroom je in een reguliere baan als trainee.

Ander voorbeeld: oriëntatiejaar SHVDK, met taal, beroepsvorming, vaktaal en stage lopen bij een middelbare school. Het vervolg is instroom voor een tweedegraads docenten opleiding of een ander vervolgtraject in het onderwijs.

Het andere traject is een leer-werk traject waarbij de deelnemer werkt – stage loopt en een (verkorte) studie volgt. Voorbeeld hiervan is het BIM traject waarbij de deelnemer werkt en de associate degree volgt bij de Hogeschool van Rotterdam.

De ervaring leert dat de doelgroep van het UAF vaak ‘schakelt’ naar een vervolgtraject. Altijd zijn hierin Nederlands en vaktaal vertegenwoordigd. Vanuit elk schakeljaar en leer-werktraject leert de organisatie en ook de samenwerkingspartner, zodat we bij een volgende groep aanpassingen kunnen doen waardoor het traject beter wordt. Belangrijk hierin is dat de samenwerkende partners open staan voor feedback en momenten van zelfreflectie inbouwen. Ook is het belangrijk dat de verwachtingen van alle partijen gemanaged worden. Deze trajecten zijn op dit moment op hbo en mbo niveau.

Techniek

Op dit moment is er een grote vraag aan hoger opgeleid personeel binnen de technische sector, zorg en onderwijs in Nederland. Om zo optimaal mogelijk op deze trend te kunnen inspelen, ontwikkelt het UAF samen met verschillende Hogescholen (Rotterdam Academy en Fontys Eindhoven) en samenwerkende bedrijven/organisaties (oa ICN Solutions, VDL, Dura Vermeer, Gemeente Amsterdam) leer-werktrajecten op hbo-niveau.

Deze trajecten zijn associate degree opleidingen waar je drie dagen werken/stage lopen combineert met studeren. Na twee jaar heb je een hbo associate degree diploma en relevante werkervaring. Dat is een perfecte start van jouw loopbaan binnen de techniek, zorg of onderwijs in Nederland.

Overzicht van trajecten mbo

2019: Voortraject Verzorgende IG voor statushouders
2019: Leerwerktraject Liander – elektromonteur
2019: Kapperstraject (Amersfoort)
2018: Leerwerktraject Stedin – elektromonteur in de infra (Rotterdam)
2017: Voortraject Verzorgende IG (Amsterdam)
2017: Leerwerktraject Alliander – elektromonteur in de Infra (landelijk)
2017: Kapperstraject(Amersfoort)

Leer-werktraject voor elektromonteurs in de regio Rotterdam (hbo)

Woon je in de regio Rotterdam? Heb je een opleiding en/of werkervaring in de elektrotechniek? Beheers je het Nederlands op niveau B1? En wil je de BBL opleiding volgen die opleidt tot Eerste Monteur Laag- en Middenspanningsdistributie (mbo 3), met aansluitend een vaste baan bij Stedin? Lees dan de folder voor meer informatie en neem contact op met de mbo-helpdesk van het UAF om je aan te melden.

Leer-werktrajecten

Op dit moment is er een grote vraag aan hoger opgeleid personeel binnen de technische sector, zorg en onderwijs in Nederland. Om zo optimaal mogelijk op deze trend te kunnen inspelen ontwikkelt het UAF samen met verschillende Hogescholen (Rotterdam Academy, Fontys Eindhoven en Hogeschool van Amsterdam) en samenwerkende bedrijven/organisaties (oa ICN Solutions, VDL, Dura Vermeer, Gemeente Amsterdam) leer-werktrajecten op hbo-niveau.
In deze trajecten combineer je stage lopen en / of werken met een opleiding.

Case
L'Oréal

2017: Kapperstraject Amersfoort mbo

Bekijk de case
Case
Liander

Derde groep monteurs start bij Liander

Bekijk de case