Hoe werkt het?

Er zijn 2 soorten trajecten: taal en schakeltrajecten die voorbereiden op studie of werk. (voorbeeld: oriëntatie traject bij UWV, 4 maanden , taal en werkervaring opdoen, na de eerste periode stroom je in een regulier baan als trainee, voorbeeld: oriëntatie jaar SHVDK, taal, beroepsvorming, vaktaal en stage lopen bij ene middelbare school. Het vervolg is instroom voor een 2e graads docent opleiding of een ander vervolgtraject in het onderwijs.

Het vervolg is een leer werk traject waarbij de deelnemer werkt – stage loopt en een (verkorte) studie volgt. Voorbeeld hiervan is het BIM traject waarbij de deelnemer werkt en de associate degree volgt bij de Hogeschool van Rotterdam.

De ervaring leert dat de doelgroep van het UAF ‘schakelt’ naar een vervolgtraject. Altijd is hierin Nederlands vertegenwoordigd en vaktaal. Vanuit elke schakeljaar en leerwerktraject leert de organisatie en ook de samenwerkingspartner zodat bij een volgende groep aanpassingen plaats vinden waardoor het traject verbeterd wordt. Belangrijk hierin is dat de samenwerkende partners open staat voor feedback, momenten van zelfreflectie inbouwt en de verwachtingen van alle partijen gemanagt worden en projectmanagement als basis. Deze trajecten zijn op dit moment op hbo en mbo niveau.

Op dit moment is er een grote vraag aan hoger opgeleid personeel binnen de technische sector, zorg en onderwijs in Nederland. Om zo optimaal mogelijk op deze trend te kunnen inspelen ontwikkelt het UAF samen met verschillende Hogescholen (Rotterdam Academy en Fontys Eindhoven) en samenwerkende bedrijven/organisaties (oa ICN Solutions, VDL, Dura Vermeer, Gemeente Amsterdam) leer-werktrajecten op hbo-niveau.

Deze trajecten zijn associate degree opleidingen waar je drie dagen werken/stage lopen combineert met studeren. Na twee jaar heb je een hbo associate degree diploma en relevante werkervaring; een perfecte start van jouw loopbaan binnen de techniek, zorg of onderwijs in Nederland.

Overzicht van trajecten mbo
2019: Voortraject Verzorgende IG voor statushouders
2019: Leerwerktraject Liander – elektromonteur
2019: Kapperstraject (Amersfoort)
2018: Leerwerktraject Stedin – elektromonteur in de infra (Rotterdam)
2017: Voortraject Verzorgende IG (Amsterdam)
2017: Leerwerktraject Alliander – elektromonteur in de Infra (landelijk)
2017: Kapperstraject(Amersfoort)

Leer-werktraject voor elektromonteurs in de regio Rotterdam. (hbo)

Woon je in de regio Rotterdam? Heb je een opleiding en/of werkervaring in de elektrotechniek? Beheers je het Nederlands op niveau B1? En wil je de BBL opleiding volgen die opleidt tot Eerste Monteur Laag- en Middenspanningsdistributie (mbo 3), met aansluitend een vaste baan bij Stedin? Lees dan de folder voor meer informatie en neem contact op met de mbo-helpdesk van het UAF om je aan te melden.

Leerwerktrajecten

Op dit moment is er een grote vraag aan hoger opgeleid personeel binnen de technische sector, zorg en onderwijs in Nederland. Om zo optimaal mogelijk op deze trend te kunnen inspelen ontwikkelt het UAF samen met verschillende Hogescholen (Rotterdam Academy, Fontys Eindhoven en Hogeschool van Amsterdam) en samenwerkende bedrijven/organisaties (oa ICN Solutions, VDL, Dura Vermeer, Gemeente Amsterdam) leer-werktrajecten op hbo-niveau.
In deze trajecten combineer je stage lopen en / of werken met een opleiding.

Case
Alliander

2017: Leerwerktraject Alliander - elektromonteur in de Infra

Bekijk de case
Case
L'Oréal

2017: Kapperstraject Amersfoort mbo

Bekijk de case