Winactie! Het Nederlands Studenten Orkest

Het Nederlands Studenten Orkest (NSO) is een jong en landelijk projectorkest opgericht in 1952 dat ieder jaar opnieuw wordt samengesteld uit talentvolle studenten die zich naast hun studie aan een hogeschool of universiteit op hoog niveau bezighouden met klassieke muziek. 

In februari speelt het Nederlandse Studentenorkest (NSO) een concertreeks. 90 getalenteerde studenten uit het hele land maken dan samen de mooiste muziek onder leiding van gerenommeerde dirigent Frans-Aert Burghgraef.  

Wil je naar een van de NSO-concerten? Vul het formulier in en maak kans op twee concertkaarten t.w.v. €46,- . Je kan meespelen tot 8 januari 2024. 

Helaas, deze winactie is gesloten.

Ja, ik maak graag kans op twee concertkaarten!

Door mee te doen met deze winactie ga je akkoord met de actievoorwaarden. In dit formulier vragen we om contactgegevens, zodat we met jou kunnen communiceren. Deze gegevens worden nooit aan derden verstrekt. Zie onze privacy statement om te zien hoe wij conform de privacyregelgeving met jouw gegevens omgaan.

‘Laat je horen!’

Sinds enkele jaren koppelt het NSO het jaarlijkse project aan een eigen thema. Zo kan ieder jaar een project gevormd worden met een unieke identiteit en verbindt het thema als rode draad de programmering en artistieke samenwerking per project tot een uniek geheel. NSO 2024 zal in het teken staan van het thema:

Laat je horen

‘Laat je horen!’ is een aansporing om je uit te spreken; en dat in de overtuiging dat jouw geluid gehoord mag worden. Dat kan met woorden, met stem, maar juist ook met muziek. Alleen is dit niet altijd voor iedereen vanzelfsprekend. Zo hebben vrouwen binnen de klassieke muziek lange tijd een achtergestelde positie gehad. NSO 2024 geeft hier klank aan en staat dit jaar in het teken van ‘Laat je horen!’

Concertdata

Muziek gaat rechtstreeks naar het hart

Het Nederlands Studenten Orkest (NSO) zet zich in voor studenten voor wie studeren niet altijd vanzelfsprekend is. Het NSO collecteert daarom bij de concerten voor het UAF. Het NSO is trots met haar orkestleden en concertbezoekers iets te kunnen betekenen voor andere studenten.

Jaarlijks begeleidt het UAF gemiddeld 3.800 vluchtelingen in loopbaan ondersteunende trajecten. Ook musici moeten vaak vluchten, waaronder getalenteerde musici zoals Karoun Baghboudarian en Rani Elias.