Het Nederlands Studenten Orkest winactie

Het Nederlands Studenten Orkest (NSO) is een jong en landelijk projectorkest opgericht in 1952 dat ieder jaar opnieuw wordt samengesteld uit talentvolle studenten die zich naast hun studie aan een hogeschool of universiteit op hoog niveau bezighouden met klassieke muziek. 

In februari speelt het Nederlandse Studentenorkest (NSO) een concertreeks. 85 getalenteerde studenten uit het hele land maken dan samen de mooiste muziek onder leiding van gerenommeerde dirigent Jurjen Hempel.  

Wil je naar een van de NSO-concerten? Vul het formulier in en maak kans op twee concertkaarten t.w.v. €46,- . Je kan meespelen tot 16 januari 2023. 

Helaas, deze winactie is gesloten.

1 maand, 85 studenten, 13 concerten

Sinds enkele jaren koppelt het NSO het jaarlijkse project aan een eigen thema. Zo kan ieder jaar een project gevormd worden met een unieke identiteit en verbindt het thema als rode draad de programmering en artistieke samenwerking per project tot een uniek geheel.

NSO 2023 zal in het teken staan van het thema: Inspireer

Inspiratie kent vele vormen. Zowel goede als slechte gebeurtenissen kunnen de mens inspireren om mooie dingen te bewerkstelligen, en het beste uit het leven te halen. Ons programma van dit jaar is hier een schoolvoorbeeld van.

Het project in 2023 wil een duidelijke boodschap uitdragen. Zelfs in zware tijden van een pandemie, energiecrisis en oorlog kunnen wij elkaar inspireren om het beste uit het leven te halen, en elkaar te verbinden door middel van muziek. Inspiratie krijg je van de omgeving waar je in zit, van de mensen met wie je om gaat. Wij hebben elkaar nodig, wij inspireren elkaar dag in dag uit. Laat je inspireren, en inspireer!

 

Concertdata

Muziek gaat rechtstreeks naar het hart

Het Nederlands Studenten Orkest (NSO) zet zich in voor studenten voor wie studeren niet altijd vanzelfsprekend is. Het NSO collecteert daarom bij de concerten voor het UAF. Het NSO is trots met haar orkestleden en concertbezoekers iets te kunnen betekenen voor andere studenten.

Jaarlijks begeleidt het UAF gemiddeld 3.800 vluchtelingen in loopbaan ondersteunende trajecten. Ook musici moeten vaak vluchten, waaronder getalenteerde musici zoals Karoun Baghboudarian en Rani Elias.