UAF-Award 2022: draag jouw uitblinker voor!

Norhan UAF Award uitreiking

Wie wordt de opvolger van scheikundedocent Norhan Alsheik Hidar? In november reiken we weer de jaarlijkse UAF-Award uit aan de uitblinker van het jaar. Met de award zetten we ieder jaar gevluchte afstudeerders of starters op de arbeidsmarkt in de schijnwerpers. De nominatieperiode is geopend. Draag jouw uitblinker nu voor!

Jaarlijks lukt het honderden vluchtelingen om via studie of werk een nieuwe toekomst op te bouwen in Nederland. En dat is bijzonder; ruim 80% van de vluchtelingen in ons land is vijf jaar na aankomst nog werkloos of heeft een parttimebaan en leeft daardoor in armoede. De UAF-Award zet deze uitblinkers in de schijnwerpers en staat symbool voor de inzet en het doorzettingsvermogen van vluchtelingen die hier een nieuwe toekomst opbouwen.


Nominatieperiode is geopend!

Daarom roepen we dan ook onze mentoren, werkgevers en onderwijsinstellingen op om hun ‘uitblinker’ te nomineren. Ken jij een gevluchte student of professional die volgens jou de award verdient? Iemand die goed presteert in zijn vakgebied en maatschappelijk actief is? En heeft hij/zij dit jaar een traject bij het UAF afgerond? Draag deze kandidaat voor als hij of zij voldoet aan minimaal één van de criteria.

Norhan Alsheikh UAF Award
Norhan, winnares UAF-Award 2021
Nazila
Nazila

We zoeken kandidaten die opvallen door buitengewone studie– of werkprestaties en die zich inzetten voor de samenleving. Zoals Nazila uit Iran, die op haar 20e naar Nederland vluchtte, hier in één jaar haar vwo-diploma met hoge cijfers haalde. Daarna, tijdens haar studie geneeskunde, verloor zij – hoogzwanger- haar man en rondde ze haar studie af zonder vertraging. 

Of de winnares van 2022: Norhan, apotheker en universitair docent uit Syrië die in Nederland haar vak niet meer kon uitoefenen. Zij schoolde zich snel om en leerde de Nederlandse taal zo mogelijk nog sneller. Vier jaar na aankomst in Nederland werkt zij als scheikundedocent op een middelbare school.  

Nomineren kan tot 1 september. Een deskundige jury én een publieksjury bepalen samen wie op 8 november de UAF-Award in ontvangst mag nemen. 

Misschien vind je dit ook interessant

Het UAF helpen kan op veel manieren

Dankzij de betrokkenheid en steun van 27.000 gevers kunnen wij jaarlijks bijna vierduizend vluchtelingen begeleiden bij studie en werk. Help jij ook mee? 

Het laatste nieuws in je inbox?

Ruim 16.000 mensen gingen je voor! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke zes weken het laatste nieuws en inspirerende verhalen van gevluchte studenten en professionals. Zo ben je altijd als eerste op de hoogte!

Hidden
Optin nieuwsbrief

Deel dit artikel via:

WhatsApp
LinkedIn
Facebook
X