UAF-Award 2022

Uitblinkers gezocht voor de UAF-Award! 

Wie is jouw uitblinker van het jaar?

In november reiken we de jaarlijkse UAF-Award uit aan de uitblinker van het jaar. Deze award staat symbool voor de inzet en het doorzettingsvermogen van vluchtelingen die hier een nieuwe toekomst opbouwen. We zoeken kandidaten die opvallen door buitengewone studie- of werkprestaties en die zich inzetten voor de samenleving. 

Ken jij een student of professional die door het UAF wordt begeleid en volgens jou de award verdient? Iemand die goed presteert in het vakgebied of maatschappelijk actief is? Lees de voorwaarden en criteria en draag diegene voor via dit formulier vóór 1 september 2022. 

UAF-Award uitreiking 2021

Wat zijn de criteria voor nominatie?

Ken je een uitblinker die volgens jou de award verdient? Iemand die goed presteert in zijn vakgebied en maatschappelijk actief is? Draag deze kandidaat voor als hij of zij voldoet aan minimaal één van de onderstaande criteria: 

  • Goede resultaten behaald tijdens een voorbereidend jaar, leerwerktraject of opleiding;   
  • Onlangs glansrijk gepromoveerd  of een goede baan gevonden;  
  • Prijs gewonnen of een beurs ontvangen voor een vervolgstudie;  
  • Opleiding of werk gecombineerd met een uitzonderlijk lastige privésituatie;  
  • Vrijwilligerswerk of bestuurstaken gecombineerd met een opleiding of baan.  

De voorwaarden

  • De kandidaat is/was cliënt bij het UAF, heeft een verblijfstatus en weet dat hij of zij wordt voorgedragen. 
  • De kandidaat heeft in 2022 een traject bij het UAF afgerond of doet dit in de resterende maanden van het jaar.
  • Daarnaast is aanwezigheid tijdens de uitreiking op 8 november een vereiste.
  • Een voorwaarde om mee te doen aan de verkiezing is een goede beheersing van de Nederlandse taal en met media willen en durven praten. We verwachten namelijk dat de kandidaat de eigen nominatie actief bekend maakt en bereid is om mee te werken aan verzoeken van journalisten. 

De prijs

Alle uitblinkers kunnen rekenen op een leuke verrassing. Wat de prijs voor de winnaar wordt houden we nog even geheim. Ook zorgt de UAF-Award elk jaar voor veel publiciteit wat gunstig kan zijn voor de loopbaan en het professionele netwerk van alle uitblinkers. De genomineerden krijgen hiervoor samen een mediatraining. 

Wie kiest de winnaar?

Het UAF selecteert per regio een genomineerde op basis van de criteria. Hier komen zes genomineerden uit. Een externe jury bepaalt samen met het publiek wie de prijs krijgt. Wie de juryleden zijn wordt nog bekend gemaakt. 

Scheikundedocente wint UAF-Award 2021 en is uitblinker van het jaar!

De scheikundedocente Norhan Alsheikh Hidar, in 2014 gevlucht uit Syrië, heeft de UAF-Award 2021 gewonnen en is daarmee de uitblinker van het jaar. De jury was lovend over haar studie- en werkprestaties en haar inzet voor de samenleving, als docent en vrijwilliger.

Lees haar verhaal

Nomineer jouw uitblinker!

Draag jouw uitblinker voor met dit formulier. Vertel ons zo concreet mogelijk waarom deze kandidaat de UAF-Award 2022 verdient! 

De nominatieperiode sluit op 1 september 2022.