Gevluchte musici spelen bij Strijkkwartet Biënnale Amsterdam

Musici bij Strijkkwartet Biënnale

Op zaterdag 3 februari was het UAF aanwezig bij de Strijkkwartetbiënnale (SQBA) in Muziekgebouw aan ’t IJ te Amsterdam. Musici, die ondersteund worden door het UAF, waren uitgenodigd om in contact te komen met verschillende organisaties, fondsen, musici, programmeurs en stichtingen in de muziekindustrie.

Het uitbreiden van een eigen professioneel netwerk is voor gevluchte musici één van de belangrijkste opgaven. Vooral omdat de juiste contacten hen helpen subsidies en fondsen te benaderen om hun vak uit te kunnen oefenen. 

De middag startte met een welkomstwoord van Yasmin Hilberdink-Göker, directeur van SQBA: “Deze bijeenkomst vind ik één van de boeiendste bijeenkomsten van het gehele programma. Ik kwam in aanraking met het UAF via Matthieu en Frank, omdat ik podium wil geven voor musici van verschillende komaf, omdat ieder talent dat podium verdient.”

Ook Fatimazhra Belhirch, directeur van het UAF spreekt: “Het UAF behartigt de belangen van studenten en professionals. Zo ook voor musici die hun thuisland hebben moeten ontvluchten en hier hun muzikale carrière oppakken. Wat mooi dat we hier vandaag samen komen om onze musici met elkaar in contact te brengen én met jullie.” Zo is er een aantal relaties van het UAF aanwezig, waaronder het Dorrie Stoop Fonds, Art Root Collective en Stichting Toverfluit.

Na de welkomstwoorden van beide directeuren staan optredens van onze musici op het programma: Amaliia Houri op de mandoline en Ayman Hajjmian op contrabas met de Mediterraneo Band.

Aansluitend vond een Q&A plaats met drie experts uit de muziekindustrie: Ilonka van den Bercken – zakelijk leider Stiftfestival, Rob Hilberink – directeur Liszt Concours en Karoun Baghoudariam – celliste en alumni van het UAF. Karoun en haar echtgenoot Rani Elias wonnen in 2019 de UAF-Award als uitblinkers van het jaar.

Tijdens de afsluitende borrel gingen musici en andere deelnemers met elkaar in gesprek om te netwerken. Het was een mooi en geslaagd programma met dank aan SQBA.

Strijkkwartet Biënnale groepsfoto

Misschien vind je dit ook interessant

Het UAF helpen kan op veel manieren

Dankzij de betrokkenheid en steun van 27.000 gevers kunnen wij jaarlijks bijna vierduizend vluchtelingen begeleiden bij studie en werk. Help jij ook mee? 

Het laatste nieuws in je inbox?

Ruim 16.000 mensen gingen je voor! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke zes weken het laatste nieuws en inspirerende verhalen van gevluchte studenten en professionals. Zo ben je altijd als eerste op de hoogte!

Hidden
Optin nieuwsbrief

Deel dit artikel via:

WhatsApp
LinkedIn
Facebook
X