Spreidingswet lijkt gunstig voor opvang, inburgering en onderwijskansen

Aman Zeray

Nu de spreidingswet is aangenomen in de Eerste Kamer, komt er hopelijk een einde aan de opvangcrisis. Een betere organisatie van de opvang is hard nodig.

Nu moeten vluchtelingen vaak lang wachten in (nood)opvanglocaties, waar de omstandigheden soms mensonterend zijn. De huidige crisis in de asielopvang heeft niet alleen een grote impact op de fysieke en mentale gezondheid van vluchtelingen, maar belemmert hen ook bij het starten met (taal)onderwijs en de verdere inburgering.  

De spreidingswet biedt helaas geen snelle oplossing voor de huidige opvangcrisis. Maar het is wel een belangrijke stap naar een menswaardiger en beter georganiseerde asielopvang. Meer kleinschalige opvang, ook op centraal gelegen locaties, biedt vluchtelingen meer mogelijkheden om sneller een nieuw bestaan op te bouwen en deel uit te maken van onze samenleving, waarin zij graag een bijdrage willen leveren met al hun kennis en ervaring. 

Wat doet het UAF voor vluchtelingen die nog niet kunnen starten met inburgeren?  

  • We bieden informatie en advies over o.a. regelgeving, onderwijs- en werkmogelijkheden. Team Advies is telefonisch te bereiken op 030-2520835 of mail naar info@uaf.nl.   
  • We experimenteren met de UAF Academy,  een online platform waar gevluchte studenten en professionals doe-het-zelf-onderwijs kunnen volgen (al of niet gecombineerd met een begeleidingstraject van het UAF). 

Misschien vind je dit ook interessant

Het UAF helpen kan op veel manieren

Dankzij de betrokkenheid en steun van 27.000 gevers kunnen wij jaarlijks bijna vierduizend vluchtelingen begeleiden bij studie en werk. Help jij ook mee? 

Het laatste nieuws in je inbox?

Ruim 16.000 mensen gingen je voor! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke zes weken het laatste nieuws en inspirerende verhalen van gevluchte studenten en professionals. Zo ben je altijd als eerste op de hoogte!

Hidden
Optin nieuwsbrief

Deel dit artikel via:

WhatsApp
LinkedIn
Facebook
X