Programma vluchtelingen in de wetenschap krijgt vervolg

Goed nieuws voor gevluchte wetenschappers. Het pilotprogramma ‘Vluchtelingen in de Wetenschap’ krijgt in 2019 en in 2020 een vervolg onder de naam Hestia – Impuls voor Vluchtelingen in de Wetenschap. Vandaag opent de NWO de nieuwe call voor 2019. De pilot is ontwikkeld in samenspraak met De Jonge Akademie, de KNAW en het UAF.

Met het programma maakt NWO financiering mogelijk van een aanstelling voor academici die uit hun vaderland gevlucht zijn en in Nederland hun wetenschappelijke carrière willen voortzetten. Ze moeten op datum van indiening een masterdiploma hebben of reeds gepromoveerd zijn en daarnaast in het bezit zijn van een vluchtelingenstatus in Nederland.

Net als in de eerste ronde kunnen kandidaten hun interesse voor de call bekend maken door een interesseformulier in te vullen. Deze gegevens worden gedeeld met onderwijs- en kennisinstellingen die kandidaten zoeken voor lopende onderzoeksprojecten of projectleiders. Geïnteresseerde projectleiders met een lopend NWO- of ZonMw project kunnen hun project op de NWO-website bekendheid geven, zodat vluchtelingen zelf ook gericht op zoek kunnen naar een passend project.

3 juli: informatiebijeenkomst

Op 3 juli organiseren De Jonge Akademie, de KNAW, het UAF en NWO een informatiebijeenkomst in de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA). Tijdens deze bijeenkomst wordt meer informatie gegeven over de call.

Ook kunnen kandidaten dan in gesprek gaan met medewerkers van NWO, laureaten en projectleiders van de vorige ronde en vertegenwoordigers van de instellingen. Geïnteresseerde projectleiders zijn uiteraard ook van harte welkom. De bijeenkomst start vanaf 14.00 tot 17.00 (inloop vanaf 13.30 uur). U kunt zich aanmelden via dit aanmeldformulier.

Indienen mogelijk vanaf 4 juni, deadline op 10 september

De aanvraag moet worden ingediend door een projectleider van een lopend onderzoeksproject dat reeds gefinancierd wordt door NWO of ZonMw. Met de aanvraag kan de projectleider extra financiering vragen voor een aanstelling van 18 maanden van een junior of senior onderzoeker met een aantoonbare vluchtelingenstatus.

In totaal is een budget van 980.000 euro beschikbaar voor deze nieuwe ronde. Het maximaal aan te vragen budget per aanvraag is 140.000 euro. Indien maximaal wordt aangevraagd kunnen er naar schatting tussen de 7 en 10 aanvragen worden gehonoreerd.

Meer details over wie kan aanvragen en de criteria om een voorstel in te dienen zijn te vinden zijn in de call for proposals. Voor meer informatie kunt u ook mailen naar: hestia@nwo.nl.

 

Foto: Pexels

Misschien vind je dit ook interessant

Het UAF helpen kan op veel manieren

Dankzij de betrokkenheid en steun van 27.000 gevers kunnen wij jaarlijks duizenden vluchtelingen begeleiden bij studie en werk. Help jij ook mee? 

Het laatste nieuws in je inbox?

Ruim 16.000 mensen gingen je voor! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke zes weken het laatste nieuws en inspirerende verhalen van gevluchte studenten en professionals. Zo ben je altijd als eerste op de hoogte!

Hidden
Optin nieuwsbrief

Deel dit artikel via:

WhatsApp
LinkedIn
Facebook
X