<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=543988056270869&ev=PageView&noscript=1"/> Leren en werken in de zorg: oriëntatiejaar voor hbo-opleiding Verpleegkunde - UAF

Leren en werken in de zorg: oriëntatiejaar voor hbo-opleiding Verpleegkunde

Auteur:Jasper Vink
Datum:6. 23. 2020
Leestijd:2 minuten

Ben je of ken je iemand met een vluchtelingachtergrond die in de zorg wil werken? In oktober start in Amsterdam een oriëntatiejaar voor de hbo-opleiding Verpleegkunde. Dit is een initiatief van het UAF en de Hogeschool van Amsterdam. In juli en augustus organiseren we online informatiebijeenkomsten. De inschrijving hiervoor is geopend!

Het oriëntatiejaar voor de hbo-opleiding Verpleegkunde (hierna: hbo-V) is een unieke kans. Deelnemers krijgen intensieve taallessen met speciale aandacht voor medisch Nederlands. Zij verbeteren hun studievaardigheden die nodig zijn op de hogeschool. Met stages doen de deelnemers werkervaring op en oriënteren zij zich op de zorgsector.

Download hieronder de flyer voor meer informatie.

 

Hoe kwam dit project tot stand?

Twee jaar geleden legde het UAF het idee voor aan werkgevers in de zorg (die enthousiast reageerden). We werkten het idee uit met de Hogeschool van Amsterdam (HvA).

 

Wie doet wat?

Het UAF en de HvA werven kandidaten en organiseren in de zomer samen online informatiebijeenkomsten. Tijdens een sollicitatieprocedure in september en selecteren we de beste kandidaten. In oktober start de opleiding bij de HvA. Het UAF blijft dan op de achtergrond betrokken en monitort de resultaten. Ook zoeken we financiers die het opleidingstraject mede mogelijk willen maken.


Deel dit artikel: