Leren en werken in de zorg: oriëntatiejaar voor hbo-opleiding Verpleegkunde

Vluchteling krijgt steuntje in de rug richting opleiding verpleegkunde

Ben je of ken je iemand met een vluchtelingachtergrond die in de zorg wil werken? In oktober start in Amsterdam een oriëntatiejaar voor de hbo-opleiding Verpleegkunde. Dit is een initiatief van het UAF en de Hogeschool van Amsterdam. In juli en augustus organiseren we online informatiebijeenkomsten. De inschrijving hiervoor is geopend!

Het oriëntatiejaar voor de hbo-opleiding Verpleegkunde (hierna: hbo-V) is een unieke kans. Deelnemers krijgen intensieve taallessen met speciale aandacht voor medisch Nederlands. Zij verbeteren hun studievaardigheden die nodig zijn op de hogeschool. Met stages doen de deelnemers werkervaring op en oriënteren zij zich op de zorgsector.

Download hieronder de flyer voor meer informatie.

 

Hoe kwam dit project tot stand?

Twee jaar geleden legde het UAF het idee voor aan werkgevers in de zorg (die enthousiast reageerden). We werkten het idee uit met de Hogeschool van Amsterdam (HvA).

 

Wie doet wat?

Het UAF en de HvA werven kandidaten en organiseren in de zomer samen online informatiebijeenkomsten. Tijdens een sollicitatieprocedure in september en selecteren we de beste kandidaten. In oktober start de opleiding bij de HvA. Het UAF blijft dan op de achtergrond betrokken en monitort de resultaten. Ook zoeken we financiers die het opleidingstraject mede mogelijk willen maken.

Misschien vind je dit ook interessant

Het UAF helpen kan op veel manieren

Dankzij de betrokkenheid en steun van 27.000 gevers kunnen wij jaarlijks duizenden vluchtelingen begeleiden bij studie en werk. Help jij ook mee? 

Het laatste nieuws in je inbox?

Ruim 16.000 mensen gingen je voor! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke zes weken het laatste nieuws en inspirerende verhalen van gevluchte studenten en professionals. Zo ben je altijd als eerste op de hoogte!

Hidden
Optin nieuwsbrief

Deel dit artikel via:

WhatsApp
LinkedIn
Facebook
X