Jaarverslag 2021: Meters maken door kennis te delen

Jaarverslag 2021 mock-up

2021 was een ongewoon jaar. Toch hebben we dankzij de inzet en betrokkenheid van velen weer mooie successen behaald. Er deden 1.414 vluchtelingen een beroep op het UAF voor ondersteuning. 1.295 van hen gingen van start met een modulair begeleidingstraject dat aansluit bij hun talenten en ambities. In totaal hadden we gemiddeld 3.773 vluchtelingen in begeleiding die samen 4.633 begeleidingsmodules volgden. Aan 73% van hen gaven we financiële steun ter aanvulling op bestaande voorzieningen.

Fatimazhra portret

Het UAF zorgt ervoor dat deze mensen de regie over hun studie en loopbaan weer hebben. Dat hun talent en kennis weer kan bloeien zodat hun ambities uit kunnen komen en ze een duurzaam bestaan in Nederland kunnen opbouwen. Het UAF is er, bijna 75 jaar geleden, voor opgericht om juist voor deze mensen op te komen.

2021 in cijfers:

Verbinden, zichtbaarheid vergroten

Gevluchte studenten en  professionals komen in Nederland allerlei obstakels tegen bij het opbouwen  van een toekomst. Het UAF vindt dat hun kennis  en  talent ontwikkeling de ruimte moet krijgen. Daarom trachten we op nationaal en lokaal niveau het beleid te beïnvloeden en het draagvlak voor divers talent te vergroten. Dit doen we door actief de media op te zoeken en te bouwen aan duurzame  samenwerkingsverbanden.

In 2021 waren dit de belangrijkste speerpunten:

  • Voldoende budget voor de onderwijs­route in het nieuwe inburgeringsstelsel, op de korte en lange termijn
  • Passende onderwijs­ en werkmogelijk­heden voor Afghaanse vluchtelingen
  • Betere procedures voor gevluchte zorgprofessionals die hun vak weer willen uitoefenen

Meer informatie?

Heb je vragen of wil je met ons in gesprek? Neem dan contact op via 030 – 252 08 35 of stuur een e-mail aan communicatie@uaf.nl

Misschien vind je dit ook interessant

Het UAF helpen kan op veel manieren

Dankzij de betrokkenheid en steun van 27.000 gevers kunnen wij jaarlijks duizenden vluchtelingen begeleiden bij studie en werk. Help jij ook mee? 

Het laatste nieuws in je inbox?

Ruim 16.000 mensen gingen je voor! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke zes weken het laatste nieuws en inspirerende verhalen van gevluchte studenten en professionals. Zo ben je altijd als eerste op de hoogte!

Hidden
Optin nieuwsbrief

Deel dit artikel via:

WhatsApp
LinkedIn
Facebook
X