Interactieve bijeenkomst leerwerktrajecten voor statushouders

Conferentie leerwerktrajecten

Op 10 maart was een interactieve bijeenkomst over het verduurzamen en opschalen van leerwerktrajecten voor statushouders, een gezamenlijk initiatief van Leendert de Bell (lector bij Hogeschool Utrecht), het UAF, Berenschot en VluchtelingenWerk.

Het doel was om concrete handvatten te bieden voor het ontwikkelen van effectieve leerwerktrajecten voor statushouders, vooral gericht op tekortsectoren op de arbeidsmarkt. De aanpak is uitgewerkt in het whitepaper ‘Werk maken van werk’ die dit voorjaar wordt gepubliceerd.  

Bij de bijeenkomst gingen zo’n vijftig deelnemers (werkgevers, overheid, opleidingscentra, taalopleiders en expertisepartners) gezamenlijk aan de slag met een speciaal voor dit doel ontwikkeld canvas. 

Het was een mooie opkomst en een mooie opbrengst. Er liggen nog veel kansen voor statushouders in tekortsectoren op de arbeidsmarkt, maar het vraagt een gezamenlijke inspanning van alle betrokken partijen. Wordt vervolgd...’

Twee werelden met elkaar verbinden

Het UAF gelooft in het talent van vluchtelingen. Samen met werkgevers en opleiders bedenken we slimme en duurzame routes naar de arbeidsmarkt. Deze leveren een win-winsituatie op: voor gevluchte professionals die van betekenis willen zijn in onze samenleving en voor werkgevers die behoefte hebben aan gekwalificeerde medewerkers. Ons doel is deze twee werelden met elkaar verbinden, zodat zowel de gevluchte studenten en professionals als de organisaties daar profijt van hebben.

Misschien vind je dit ook interessant

Het UAF helpen kan op veel manieren

Dankzij de betrokkenheid en steun van 27.000 gevers kunnen wij jaarlijks bijna vierduizend vluchtelingen begeleiden bij studie en werk. Help jij ook mee? 

Het laatste nieuws in je inbox?

Ruim 16.000 mensen gingen je voor! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke zes weken het laatste nieuws en inspirerende verhalen van gevluchte studenten en professionals. Zo ben je altijd als eerste op de hoogte!

Hidden
Optin nieuwsbrief

Deel dit artikel via:

WhatsApp
LinkedIn
Facebook
X