Mentoring op de werkvloer bij BDO en Elsevier  

Mentorkoppel Mohammed en Leonie

Met twee bedrijven, BDO en Elsevier, hebben we onlangs de samenwerking verlengd. De bedrijven bieden gevluchte professionals de kans om stage te lopen en (betaald) werkervaring op te doen. Daarnaast zetten medewerkers van deze bedrijven zich gedurende zes maanden in als mentoren van gevluchte professionals.

De mentoren bieden ondersteuning bij de toeleiding naar werk en het opbouwen van een netwerk. Ze beantwoorden vakinhoudelijke vragen en laten hun mentees op een laagdrempelige manier kennismaken met het bedrijfsleven en de werkcultuur. Afgelopen jaar hebben diverse mentees banen en stages gevonden met ondersteuning van bedrijfsmentoren. 

Sjoerd Cooijmans van Elsevier over het eerste jaar van de samenwerking: ‘De feedback van mentoren en mentees bevestigt hoe waardevol deze interactie is. Iedereen die meedoet verbreedt de eigen horizon.’ 

Eind maart starten bij Elsevier 18 nieuwe mentorkoppels en bij BDO twintig.  

Bedrijfsmentoring

Werkculturen en -methodes verschillen per land en dus is het logisch dat een gevluchte professional tijd nodig heeft om zich aan te passen. Fijn dus als je bij iemand terecht kan voor raad. Via ons mentoringprogramma koppelen we een vluchteling die nieuw is in het werkveld aan een ervaren professional.

Onze Regiomanagers bespreken graag de mogelijkheden met u. 

Misschien vind je dit ook interessant

Het UAF helpen kan op veel manieren

Dankzij de betrokkenheid en steun van 27.000 gevers kunnen wij jaarlijks duizenden vluchtelingen begeleiden bij studie en werk. Help jij ook mee? 

Het laatste nieuws in je inbox?

Ruim 16.000 mensen gingen je voor! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke zes weken het laatste nieuws en inspirerende verhalen van gevluchte studenten en professionals. Zo ben je altijd als eerste op de hoogte!

Hidden
Optin nieuwsbrief

Deel dit artikel via:

WhatsApp
LinkedIn
Facebook
X