Instellingen ondertekenen akkoord voor inclusief en divers onderwijs

Op 21 september ondertekenen de Colleges van Bestuur van zes Amsterdamse hoger onderwijsinstellingen een akkoord voor divers, inclusief en maatschappelijk betrokken hoger onderwijs. De instellingen zetten zich gezamenlijk in voor een inclusieve en rechtvaardige samenleving waarbinnen geen ruimte is voor racisme en discriminatie. Met het ‘Amsterdams Akkoord Hoger Onderwijs’ binden de onderwijsinstellingen zich aan het opstellen van concrete en meetbare doelen. Deze doelen benadrukken het tegengaan van kansenongelijkheid, waarbij meer representatie, toegankelijkheid, betrokkenheid in de stad, gedeelde kennisproductie en een veilige leer- en werkomgeving voor iedereen wordt nagestreefd.

Het akkoord is het resultaat van een intensieve samenwerking tussen de verschillende hogere onderwijsinstellingen en externe partijen, waaronder het UAF en Pakhuis de Zwijger.  Wij hebben onze kennis en expertise gedeeld over onder andere de toegankelijkheid van het hoger onderwijs voor vluchtelingen.

De ondertekening vindt plaats van 17:00-18:00 en is onderdeel van WeMakeThe.City 2020, een online programma dat wordt uitgezonden vanuit Pakhuis de Zwijger. Betrokkenen en geïnteresseerden kunnen meekijken via een live verbinding.

 

Betrokken onderwijsinstellingen: Vrije Universiteit Amsterdam, Hogeschool van Amsterdam, Gerrit Rietveld Academie, Universiteit van Amsterdam, Hogeschool InHolland, Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.
Kernpartners: WeMakeThe.City, Pakhuis de Zwijger, het UAF, Echo Expertisecentrum Diversiteitsbeleid
Mediapartners: Omroep Salto, AT5

Misschien vind je dit ook interessant

Het UAF helpen kan op veel manieren

Dankzij de betrokkenheid en steun van 27.000 gevers kunnen wij jaarlijks bijna vierduizend vluchtelingen begeleiden bij studie en werk. Help jij ook mee? 

Het laatste nieuws in je inbox?

Ruim 16.000 mensen gingen je voor! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke zes weken het laatste nieuws en inspirerende verhalen van gevluchte studenten en professionals. Zo ben je altijd als eerste op de hoogte!

Hidden
Optin nieuwsbrief

Deel dit artikel via:

WhatsApp
LinkedIn
Facebook
X