Als mentor kan je een wereld van verschil maken

Weet je het nog, de goede adviezen die je kreeg je van je ouders, juf of de coach op je sportclub? Veel mensen brachten hun ervaring op jou over, ze wezen je de weg. Wie nieuw is in een land kan meestal niet terugvallen op een gids, terwijl een vluchteling daar wel behoefte aan heeft. Hoe werkt het onderwijssysteem? Opdrachten maken in groepen, hoe gaat dat? En hoe gedraag ik me op mijn werk?

Als mentor help je een gevluchte student of professional op weg. Met het leren van de taal, tijdens een studie of bij de start van zijn of haar carrière. Als mentor ben je een klankbord, een goede bekende bij wie iemand terecht kan met vragen. En dus geen werkgever, taalinstituut of docent. Jouw begeleiding is aanvullend op de programma’s die een gevluchte student of professional volgt.

En lijkt het je wat?

Weet jij wat het is om te studeren in Nederland? Heb je werkervaring? Of heb je een medisch beroep en sta je ingeschreven in het BIG-register? Dan kun je mentor zijn. Het helpt als je makkelijk contact legt en interesse hebt in verschillende culturen. Daarnaast vinden we het fijn als je goed Nederlands spreekt. De meeste gevluchte studenten en professionals hebben baat bij minimaal vier uur per maand contact. Het vertrekpunt is de behoefte van de vluchteling. Samen bepalen jullie hoe jullie het traject invullen.

Ja, ik wil.

Oké, goed om te horen. Hieronder kun je je inschrijven. Zodra we je aanmelding binnen hebben ontvang je een uitnodiging voor een van onze informatiebijeenkomsten. Op dit moment worden er alleen online voorlichtingsbijeenkomsten gegeven. Wanneer je je aanmeldt als mentor, ontvang je hiervoor een uitnodiging.

Als je naar aanleiding van deze bijeenkomst van gedachten verandert: geen probleem, even goede vrienden. Als je nog steeds enthousiast bent nemen we je op in ons mentoren bestand. Zodra we een goede match ontdekken stellen we jou als mentor aan jouw mentee voor. De meeste mentoren worden binnen enkele maanden aan een mentee gekoppeld. Terwijl je wacht op jouw match houden wij je op de hoogte van ons werk via onze mentorennieuwsbrief.

Ja, ik meld mij aan als mentor!