<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=543988056270869&ev=PageView&noscript=1"/> Gemeente - UAF

De regie op inburgering gaat vanaf 1 januari 2022 (streefdatum) naar de gemeente. Een goede zaak, vindt het UAF. Het UAF adviseert en ondersteunt gemeenten bij de intake en begeleiding van hoogopgeleide statushouders. 

 

Wij beschikken over de expertise om hoogopgeleide vluchtelingstudenten en -professionals zo goed mogelijk te begeleiden bij een duurzame start op de Nederlandse arbeidsmarkt, via studie en werk. Maatwerk en regionale samenwerking zijn hierbij de sleutels tot succes.

Wat kan het UAF voor uw gemeente betekenen?

Meer weten?

Eline Dragt, beleidsmedewerker gemeenten, denkt met u mee hoe het UAF in uw gemeente het verschil kan maken, zodat hoogopgeleide vluchtelingen een duurzame start kunnen maken op de arbeidsmarkt.

Eline Dragt

Beleidsmedewerker Gemeenten
eline.dragt@uaf.nl

Samen de beste kansen creëren voor een succesvolle start voor hoogopgeleide statushouders

Het UAF biedt u een handreiking met advies voor een succesvolle uitvoering van de nieuwe wet voor hoogopgeleide statushouders. Via onze infographic visualiseren we de samenwerking tussen de gemeente en het UAF in de nieuwe wet en de rol die beide partijen hierin kunnen spelen.

We hebben samenwerkingen met

Almere, Alphen aan den Rijn, Amsterdam, Apeldoorn, Baarn, Brummen, Bunnik, Bunschoten, Culemborg, De Bilt, Deventer, Eindhoven, Epe, Geldermalsen, Groningen, Haarlem, Heerlen, Kaag en Braassem, Leidschendam – Voorburg, Lochem, Maasdriel, Maastricht, Nieuwkoop, Nijmegen, Roermond, Soest, Súdwest Fryslân, Tiel, Tilburg, Utrecht, Utrechtse Heuvelrug, Voorst, Wageningen, West Maas en Waal, West-Betuwe, Wijk bij Duurstede, Zaanstad, Zaltbommel, Zandvoort, Zeist, Zoetermeer, Zutphen en Zwolle.

Bekijk onze werkwijze. Hierin is te zien hoe een gevluchte student of professional terechtkomt bij het UAF en wat vervolgens de stappen en mogelijkheden zijn.

“Spullen mag je afschrijven, mensen niet”

Meer weten over de visie en plannen van het UAF m.b.t. de nieuwe wet inburgering? Lees dan hier het interview met Mardjan Seighali (directeur UAF) in het magazine “Sprank” (vakblad voor beslissers in het sociaal domein). Hierin spreekt Mardjan over over inburgeren met oog voor talent: ‘De nieuwe wet ziet er goed uit op papier, maar vergeet niet: de mensen maken het verschil.’

Lees het interview