Wonen, Opleiden, Ondernemen en Werken in de wijk van de toekomst

Aandachtige studenten_S_Blanchard

5 oktober was de officiële start van het WOOW-project. Het doel van het Wonen, Opleiden, Ondernemen en Werken (WOOW) is op een integrale manier verschillende problemen op te lossen. Zo heeft Limburg te maken met leegstaand, te kort aan personeel in de bouw en een wens om de leefbaarheid in de wijk te verhogen. Het WOOW-project gaat deze problemen aanpakken door met verschillende partners te kijken naar de behoeften van de wijk, de kansen van nieuwe arbeidskrachten en de mogelijkheid tot verduurzaaming. Deze multidisciplinaire transformatie van de een woningcomplex, het ‘living lab’, vormt de basis voor de wijk van de toekomst.

Vanuit het UAF doen 13 studenten mee aan het door hogeschool Zuyd opgezette leer-werktraject. Zij hebben veelal ervaring in de bouw, maar niet specifiek met de Nederlandse wet en regelgeving. Daarnaast zet het UAF haar kennis en ervaring in bij het trainen van de deelnemers in hun sollicitatievaardigheden en soft skills, adviseert deelnemende bedrijven over het werken met statushouders en docenten en begeleiders van Hogeschool Zuyd over het begeleiden van statushouders.

Misschien vind je dit ook interessant

Het UAF helpen kan op veel manieren

Dankzij de betrokkenheid en steun van 27.000 gevers kunnen wij jaarlijks bijna vierduizend vluchtelingen begeleiden bij studie en werk. Help jij ook mee? 

Het laatste nieuws in je inbox?

Ruim 16.000 mensen gingen je voor! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke zes weken het laatste nieuws en inspirerende verhalen van gevluchte studenten en professionals. Zo ben je altijd als eerste op de hoogte!

Hidden
Optin nieuwsbrief

Deel dit artikel via:

WhatsApp
LinkedIn
Facebook
X