<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=543988056270869&ev=PageView&noscript=1"/> Wonen, Opleiden, Ondernemen en Werken in de wijk van de toekomst - UAF

Wonen, Opleiden, Ondernemen en Werken in de wijk van de toekomst

Auteur:Jet Klaver
Datum:10. 12. 2020
Leestijd:1 minuten

5 oktober was de officiële start van het WOOW-project. Het doel van het Wonen, Opleiden, Ondernemen en Werken (WOOW) is op een integrale manier verschillende problemen op te lossen. Zo heeft Limburg te maken met leegstaand, te kort aan personeel in de bouw en een wens om de leefbaarheid in de wijk te verhogen. Het WOOW-project gaat deze problemen aanpakken door met verschillende partners te kijken naar de behoeften van de wijk, de kansen van nieuwe arbeidskrachten en de mogelijkheid tot verduurzaaming. Deze multidisciplinaire transformatie van de een woningcomplex, het ‘living lab’, vormt de basis voor de wijk van de toekomst.

Vanuit het UAF doen 13 studenten mee aan het door hogeschool Zuyd opgezette leer-werktraject. Zij hebben veelal ervaring in de bouw, maar niet specifiek met de Nederlandse wet en regelgeving. Daarnaast zet het UAF haar kennis en ervaring in bij het trainen van de deelnemers in hun sollicitatievaardigheden en soft skills, adviseert deelnemende bedrijven over het werken met statushouders en docenten en begeleiders van Hogeschool Zuyd over het begeleiden van statushouders.

 

Klik hier voor uitgebreide informatie over WOOW

Deel dit artikel: