Wel of geen studiefinanciering voor gevluchte studenten uit Oekraïne? 

Studenten

Kunnen gevluchte studenten uit Oekraïne, ongeacht hun nationaliteit, hier hun studie voortzetten en krijgen ze recht op studiefinanciering? Die vraag stelde het UAF samen met onderwijskoepels in een brief aan de minister van Onderwijs. Daarna volgde een verkennend gesprek op ambtelijk niveau.

Studiefinanciering is een belangrijke voorwaarde om te kunnen studeren en daarna aan kansrijke toekomst tegemoet te gaan. Het UAF wil dat er snel duidelijkheid komt over de voorzieningen voor deze studenten. Inschrijvingen voor het komende studiejaar moeten officieel voor 1 mei geregeld zijn. 

Op 19 april heeft het UAF samen met onderwijskoepels een tweede brief gestuurd aan de minister van Onderwijs. In deze brief geven we het dringend advies geven om het financieel mogelijk te maken voor (aankomende) studenten uit Oekraïne om hun studie in Nederland voort te zetten. Enkel en alleen de hoogte van het leefgeld is onvoldoende om een studie te bekostigen.

Wij houden je via onze website op de hoogte van de gesprekken met het ministerie en hopen dat onderwijsinstellingen flexibel omgaan met de toelating van deze studenten.  

Talent mag niet verloren gaan

Belangenbehartiging vormt een belangrijk onderdeel van het werk van het UAF. Steun ons met een eenmalige gift, juist nu.

Misschien vind je dit ook interessant

Het UAF helpen kan op veel manieren

Dankzij de betrokkenheid en steun van 27.000 gevers kunnen wij jaarlijks bijna vierduizend vluchtelingen begeleiden bij studie en werk. Help jij ook mee? 

Het laatste nieuws in je inbox?

Ruim 16.000 mensen gingen je voor! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke zes weken het laatste nieuws en inspirerende verhalen van gevluchte studenten en professionals. Zo ben je altijd als eerste op de hoogte!

Hidden
Optin nieuwsbrief

Deel dit artikel via:

WhatsApp
LinkedIn
Facebook
X