Update: Inburgering & Onderwijsroute 

Training

Eind 2021 is 24 miljoen euro vrijgemaakt voor statushouders die in 2022-2023 starten met de inburgering en zich via de Onderwijsroute kunnen voorbereiden op een voltijdsstudie. Dit geld biedt geen garantie voor onderwijsinstellingen en gemeenten om de Onderwijsroute op te kunnen zetten op de langere termijn.

De minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft aangegeven om voor de zomer met een antwoord te komen voor een overbruggingsfase. Voor de structurele borging van de onderwijsroute doet Ernst & Young in opdracht van het Ministerie van Sociale Zaken & Werkgelegenheid een kostenonderzoek naar de onderwijsroute onder het publieke stelsel. In de tussentijd lopen de gesprekken tussen gemeenten en onderwijsinstellingen spaak en dreigt er na de zomer geen Onderwijsroute te komen met landelijke spreiding. Het UAF is bevraagd voor het kostenonderzoek van Ernst & Young. Wij uiten met de onderwijskoepels, VNG en andere partijen onze zorgen over het uitblijven van de onderwijsroute en hameren erop dat de inburgeraar hier niet de dupe van mag worden.   

Misschien vind je dit ook interessant

Het UAF helpen kan op veel manieren

Dankzij de betrokkenheid en steun van 27.000 gevers kunnen wij jaarlijks bijna vierduizend vluchtelingen begeleiden bij studie en werk. Help jij ook mee? 

Het laatste nieuws in je inbox?

Ruim 16.000 mensen gingen je voor! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke zes weken het laatste nieuws en inspirerende verhalen van gevluchte studenten en professionals. Zo ben je altijd als eerste op de hoogte!

Hidden
Optin nieuwsbrief

Deel dit artikel via:

WhatsApp
LinkedIn
Facebook
X