Gebrek aan urgentie bij Kabinet: gevluchte studenten dreigen de dupe te worden

Training

Op 25 maart jl. schreven de MBO Raad, Vereniging Hogescholen, Universiteiten van Nederland en het UAF een brief aan Tweede Kamerleden van de Kamercommissie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Dit in aanloop naar het debat inburgering en integratie met de oproep aan Minister Van Gennip de benodigde financiële middelen voor de Onderwijsroute voor de komende 3 jaar toe te zeggen zodat er een landelijk dekkend aanbod tot stand komt.

Tijdens het debat vroeg de meerderheid van de Kamer (D66, VVD, GroenLinks, CDA, PvdA en ChristenUnie) de minister naar de stand van zaken omtrent de Onderwijsroute. Daarnaast werd er gevraagd om een toezegging wanneer er duidelijkheid komt over de financiering van deze inburgeringsroute op de lange termijn. De minister gaf aan dat voor de zomer, ‘om en nabij de Voorjaarsnota’, pas duidelijkheid gegeven kan worden.

Wij missen urgentie als het gaat om de benodigde financiële toezeggingen. Gesprekken tussen gemeenten en onderwijsinstellingen dreigen op dit moment stuk te lopen. Als de Onderwijsroute na de zomer van start moet gaan, is duidelijkheid vlak voor de zomer te laat. Dan zal er geen landelijk dekkend aanbod zijn en dat betekent ongelijkheid, verspilling van talent en inburgeraars die hier van de dupe zullen worden.

Misschien vind je dit ook interessant

Het UAF helpen kan op veel manieren

Dankzij de betrokkenheid en steun van 27.000 gevers kunnen wij jaarlijks bijna vierduizend vluchtelingen begeleiden bij studie en werk. Help jij ook mee? 

Het laatste nieuws in je inbox?

Ruim 16.000 mensen gingen je voor! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke zes weken het laatste nieuws en inspirerende verhalen van gevluchte studenten en professionals. Zo ben je altijd als eerste op de hoogte!

Hidden
Optin nieuwsbrief

Deel dit artikel via:

WhatsApp
LinkedIn
Facebook
Twitter